UniCredit Consumer Financing (UCFIN) a obţinut un împrumut de 15 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Fondul de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (TaiwanICDF), destinat finanţării investiţiilor verzi, care va ajuta sectorul rezidenţial din România să economisească energie şi bani prin sprijinirea modernizării şi eficienţei energetice a locuinţelor.

Potrivit unui comunicat de presă al BERD, împrumutul combină cele patru milioane de euro finanţare preferenţială acordată de TaiwanICDF cu facilitatea de 11 milioane de euro acordată de BERD.

Conform Agerpres, UCFIN, o subsidiară a UniCredit Bank, va acorda finanţări pentru investiţii în tehnologie verde, materiale şi soluţii pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor. Printre potenţialele investiţii se numără atât tehnologiile cu eficienţă energetică ridicată de încălzire, apă şi electricitate, cât şi componente ale clădirilor, precum pereţi, ferestre şi acoperişuri. Clienţii pot identifica tehnologii verzi eligibile, disponibile în România, prin intermediul Green Technology Selector.

"Accesul la finanţare verde în România rămâne limitat pentru populaţia care urmăreşte îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor. Suntem încântaţi să lucrăm cu UniCredit Consumer Financing, un partener cu experienţă, prezent în toată România. Împreună, suntem perfect poziţionaţi pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la tehnologiile verzi şi economiile de energie în beneficiul populaţiei", a afirmat Mark Davis, director regional BERD pentru România şi Bulgaria.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al UCFIN, Borislav Genov, a menţionat că acesta este al doilea împrumut pe care UCFIN îl primeşte în cadrul programului GEFF după utilizarea cu succes a primei facilităţi accesată în 2017.

"Prin acest produs, dorim să ne apropiem clienţii către ceea ce contează cu adevărat pentru ei şi să contribuim la tranziţia către o economie verde în România. Noua soluţie de finanţare a UCFIN oferă clienţilor noştri o rată a dobânzii foarte bună pentru proiectele lor care eficientizează consumul de energie", a adăugat acesta.

GEFF face parte din planul ambiţios al BERD, recent anunţat, de a îşi extinde finanţările climatice şi de mediu în cadrul abordării Tranziţiei către o Economie Verde (GET), prin intermediul căruia banca a anunţat că va direcţiona peste 50% din investiţiile anuale pentru finanţarea schimbărilor climatice până în 2025.

Programul GEFF operează prin intermediul unei reţele de peste 145 de instituţii financiare locale din 27 de ţări, susţinut de finanţări BERD de peste 4,6 miliarde de euro acordate către 190.000 de clienţi de la începutul acestuia şi până în prezent. Proiectele GEFF au condus la reduceri anuale ale emisiilor de CO2 cu peste 8,6 milioane de tone până în prezent.

În România, unde BERD este un investitor important, BERD se concentrează pe finanţarea infrastructurii, creşterea productivităţii şi consolidarea sectorului
financiar. Până în prezent, BERD a investit 8,8 miliarde de euro în economia României, prin intermediul a 449 de proiecte.

Sursa foto: imacoconut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri