Oamenii de ştiinţă nu sunt 100% încrezători că vaccinurile anti-COVID-19 vor funcţiona şi în cazul noii variante de coronavirus de tip nou detectate în Africa de Sud, a afirmat Robert Peston, editor politic al canalului ITV, citând un consilier ştiinţific neidentificat al guvernului britanic, relatează Reuters.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, s-a declarat mai devreme luni "incredibil de îngrijorat" în legătură cu noua variantă, în timp ce serviciul de sănătate publică al Angliei nu a răspuns deocamdată la solicitarea de comentarii, menţionează Reuters.

"Potrivit unuia dintre consilierii ştiinţifici ai guvernului, motivul pentru 'incredibila îngrijorare' a lui Hancock în ce priveşte varianta sud-africană este că nu sunt atât de siguri că vaccinurile vor fi la fel de eficiente împotriva acesteia ca împotriva variantei din Marea Britanie", a spus Peston.

Atât Marea Britanie, cât şi Africa de Sud au descoperit în ultimele luni variante noi de coronavirus care au dus la o creştere a numărului de cazuri.

Oamenii de ştiinţă spun că noua variantă sud-africană este diferită de celelalte care circulă în ţară pentru că prezintă multiple mutaţii la nivelul aşa-zisei proteine "spike" folosite de virus pentru a infecta celulele organismului uman.

Această variantă a fost de asemenea asociată cu o încărcătură virală mai mare, adică o concentraţie mai mare de particule virale în organismul pacienţilor, contribuind, probabil, la un nivel mai ridicat de contagiozitate.

John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, care face parte din grupul operativ guvernamental pentru vaccinuri, a apreciat că vaccinurile vor funcţiona în ce priveşte varianta britanică, dar a adăugat că există un "mare semn de întrebare" cu privire la faptul dacă ele vor fi eficiente şi împotriva variantei sud-africane.

Bell a precizat, pe Times Radio, că dacă vaccinul nu va funcţiona şi împotriva variantei sud-africane, acesta ar putea fi adaptat, ceea ce va dura mai puţin de un an.

"Ar putea dura o lună sau şase săptămâni pentru a obţine un nou vaccin", a spus profesorul.

Sursa foto: CK Travels / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri