Primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în țară. Autorităţile engleze au organizat un zbor special pentru a trimite în ţară 30 de foşti deţinuţi, majoritatea condamnaţi pentru furt sau tâlhării. Unii dintre ei sunt eliberaţi de curând din închisoare, iar autorităţile de acolo se tem că ar putea recidiva, astfel că i-au adus sub escortă în ţara de origine. Oamenii au ajuns pe aeroportul din Otopeni supăraţi pe decizia britancilor de a-i obliga să părăsească Anglia.

„Toţi venim de la puşcărie, acolo, de când a intrat în Brexit, fuge câinii cu covrigi în coadă. Toată lumea pune acasă ce prinde, bagă pe imigrări, pune acasă tot!”, spune Marian. În vârstă de 41 de ani, bărbatul se afla şi el în avionul deportaţilor din Marea Britanie. Spune că i-a fost grăbită eliberarea condiţionată din închisoare de organizarea acestui zbor, pentru că altfel ar mai fi avut de executat cel puţin o jumătate de an din pedeapsa pe care a primit-o pentru furt.

Potrivit DIGI24, un alt fost condamnat pe care britanicii l-au declarat persona non-grata ne-a spus că el nu va sta în România, din cauza salariilor mici. Are de gând să emigreze în Canada.

Alţi foşti deţinuţi spun că au fost despărţiţi de familie prin această măsură drastică. Toţi pasagerii din zborul special au fost testaţi de autorităţile britanice înainte de a se îmbarca în avion. Chiar și așa, ei vor trebui să stea în carantină. „Ştiţi bine că persoanele care vin din Marea Britanie sunt în carantină 14 zile, chiar dacă au test negativ”, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu.

La observația că fiind persoane care nu respectă în mod normal legea, pentru că au fost închiși, s-ar putea să nu respecte nici carantina, premierul a recunoscut că acest risc există, dar a adăugat că există acest risc în cazul tuturor persoanelor, nu doar a celor de aici.

„Există de fiecare dată și avem, am avut și în trecut situații și s-a acționat conform legii”, a dat asigurări premierul.

Marea Britanie se pregăteşte să expulzeze şi 30 de polonezi, care de asemenea au încălcat legea pe teritoriul britanic şi au fost condamnaţi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri