Bucureștiul a înregistrat astăzi o rată de infectare de 6,88 la mia de locuitori, îndreptându-se vehement spre un nou prag. Secțiile de ATI pline, dar și severitatea cu care cel de-al treilea val al pandemiei a lovit au îndemnat autoritățile să aplice noi restricții și să fie mult mai atenți cu cei care încalcă frecvent normele de protecție. Așadar, a venit și rândul cluburilor, unde oamenii cu bani ai Capitalei, și nu numai, ignoră măsurile impuse.

UPDATE 28 martie: Direcția de Sănătate Publică a aplicat o sancțiune în valoare de 30.000 lei (H.G. 857/2011) cu propunere de suspendare; I.S.U. o sancțiune în valoare de 1.000 lei, Politia Locală două sancțiuni în valoare de 500 lei (Legea nr. 61/1991 - tulburarea liniștii publice) și o sancțiune în valoare de 1.000 lei plus suspendarea activității până la data autorizării (conform O.G. 99/2.000). S.I.C.E. Sector 2 au demarat cercetările penale pentru evaziune fiscală. Secția 7 Poliție a dat două avertismente pe Legea 55/2020.

Bamboo a fost unul dintre cluburile vizitate de către forțele de ordine, a scris edilul Sectorului 2, pe pagina sa de Facebook.

Radu Mihaiu a precizat că activitatea clubului a fost suspendată, iar proprietarii au primit amendă.

”Una dintre cele mai mari probleme ale României e că unii se cred mai cu moț. Înșurubații politici, sponsorii rețelelor de influență și alți bișnițari conectați la cine trebuie operează fățiș în afara legii. Pentru că pot. Pentru că li s-a permis. Pentru că au ajuns să creadă că au moștenit țara întreagă și pe noi toți ceilalți la pachet”, a scris edilul, pe pagina sa.

Cum a ajuns Mihaiu la Bamboo

Poliția Locală a descoperit că la fostul club Bamboo se construiește un cort deși nu există autorizație pentru acesta.

Nici nu aveau cum să aibă, spațiul respectiv e sit arheologic protejat și nu se poate construi pe el nimic. Au documentat cazul și au formulat o plângere penală, conform procedurilor. Totuși, povestea nu s-a terminat aici. Au continuat. Locuitorii din zonă ne-au transmis că se lucrează în continuare, ba mai mult, se făceau probe de sunet. Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei”, a explicat edilul.

Mihaiu adaugă că a verificat personal situația de la Bambo, găsind un cort cu mese, lumini, inclusiv candelabre. Acesta a precizat că nu a găsit vreun administrator cu care să poată sta de vorbă la momentul respectiv.

Ulterior, s-a întors cu forțele de ordine.

NU vor organiza petreceri ilegale acolo. NU vor funcționa fără autorizație. NU vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum. Dacă vor să deschidă ceva, orice, acolo sau oriunde, trebuie să respecte procedurile în vigoare. Altfel nu se poate”, a conchis edilul, în postarea sa.

Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a dispus pentru București următoarele măsuri pentru 14 zile, putând fi reevaluate la atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori:

  • Circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00 – 5.00 de luni până joi. De vineri până duminică inclusiv, e interzisă părăsirea locuinței între orele 20.00 – 5.00.

Sunt prevăzute și excepții: deplasarea în interes profesional, pentru asistență medicală, vaccinare și cumpărarea de medicamente, pentru persoanele în tranzit, pentru îngrijirea copilului/bătrânilor sau decesul rudelor, sauîn cazul unui accident.

Sursa foto: Radu Mihaiu/ Fcaebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri