Este al doilea an în care petrecem sărbătorile pascale în pandemie, fiind nevoiți să respectăm anumite reguli de conduită. Cu toate acestea, vremea bună și ideea de sărbătoare îi face pe unii dintre noi să uite de contextul pe care îl traversăm. wall-street.ro a dat o fugă până la mare, în portul Tomis, și iată ce a găsit.

Românii s-au relaxat în aceste zile libere și de sărbătoare, profitând de vremea frumoasă. Familii, cupluri de tineri, copii și oameni în vârstă au ieșit, ținându-se de mână, pe faleză.

Chiar dacă graficul ratelor de incidență arată îmbucurător, iar vremea bună pare că sperie pandemia, coronavirusul se răspândește încă în România. Cu atât mai mult, cu cât în România circulă inclusiv o variantă indiană a COVID, mai contagioasă decât tulpina britanică.

Românii, însă, nu poartă masca de protecție și țin cont de distanțarea socială doar dacă e posibil și își amintesc.

Teama de o posibilă amendă îi face pe unii să țină, totuși, masca sub bărbie.

Puțini sunt cei responsabili sau, mai degrabă, cei încă neimunizați, care se feresc de oameni și de virus, purtând masca.

Cât despre poliție, și ei s-au relaxat și doar veghează de la distanță asupra oamenilor de pe faleză.

Județul Constanța a anunțat doar 14 cazuri noi, în ultimele 24 de ore, având o rată de incidență de 1,48/1000, aflându-se în scenariul verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri