Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a lansat licitaţia pentru realizarea pistei de biciclete între localităţile Avrig şi Mârşa, în lungime de doi kilometri, o investiţie evaluată la peste 8,9 milioane de lei, bani europeni, informează un comunicat de presă citat de Agerpres.

"Consiliul Judeţean Sibiu a lansat licitaţia pentru realizarea pistei de biciclete pe DJ 105 G, între localităţile Avrig şi Mârşa, pe o lungime de 2 kilometri, obiectiv asumat de Consiliul Judeţean Sibiu în cadrul proiectului 'Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din localitatea Mârşa, oraşul Avrig', în care este partener, iar Primăria Oraşului Avrig este leader. Licitaţia se referă la contractarea serviciilor privind realizarea documentaţiei tehnice (PAC, POE şi PT), execuţia lucrărilor şi asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului. Valoarea estimată a contractului este de 8.919.838,64 lei cu TVA, din care execuţia lucrărilor se ridică la suma de 8.403.472,42 cu TVA", se arată în comunicatul CJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, ofertele se pot depune până luni, 24 mai, ora 15,00, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Operatorul economic câştigător va avea la dispoziţie 4 luni pentru realizarea documentaţiilor tehnice şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor.

"Mersul pe bicicletă aduce numai avantaje: relaxează, îmbunătăţeşte condiţia fizică, contribuie la protejarea mediul înconjurător şi ne menţine sănătoşi. De aceea, una dintre priorităţile noastre de a avea cât mai multe piste de biciclete în judeţ se concretizează şi prin acest proiect", a precizat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Pe lângă amenajarea pistei de biciclete, între localităţile Avrig şi Mârşa, proiectul "Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din localitatea Mârşa, Avrig mai prevede realizarea de lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei, şcolii şi sălii de sport, din localitatea Mârşa, precum şi dotarea acestora cu echipamente corespunzătoare. Aceste investiţii revin în sarcina Primăriei Oraşului Avrig. Valoarea acestora se ridică la suma de 14.126.029,75 lei cu TVA.

Proiectul se realizează cu sprijinul fondurilor europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, fonduri atrase de Consiliul Judeţean Sibiu în parteneriat cu Primăria Oraşului Avrig, valoarea totală a acestuia ridicându-se la suma de 24.095.776,80 lei cu TVA.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri