Începând cu 15 mai, România intră într-o nouă etapă a relaxării. Masca nu va mai fi obligatorie, iar carantina de noapte va dispărea. În aceste condiții, până când vom putea sta la terasă? Ei bine, potrivit spuselor ministrului Claudiu Năsui, putem să ne petrecem timpul la masă până când se închide localul cu pricina.

”A fost o perioadă grea pentru turism, pentru HoReCa, dar și pentru IMM-uri. Economia a fost puternic îngreunată. Dar trecem printr-un moment bun, rata de pozitivare scade, iar rata de vaccinare crește. Prin urmare, începând de mâine putem sta la terasă cât de mult ne dorim”, a declarat ministrul Năsui, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul a vorbit despre cele trei date de relaxare: 15 mai - 1 iunie - 1 iulie și despre dorința sa de a reveni cât mai curând la normal.

”Nu mai suntem nevoiți să stăm cu masca la terasă, iar operatorii vor reveni la programul normal de lucru”, a mai spus Năsui.

Ministrul atrage atenția, însă, asupra responsabilității cu care trebuie să tratăm relaxarea, ținând cont de celelalte reguli existente.

”Trebuie să fim conștienți că nu este vorba despre o lipsă a regulilor, ci avem reguli mai permisive. Așteptăm ședința de guvern și vedem care vor fi limitele acestei prime etape a relaxării”, a conchis Năsui.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri