West Nile este un virus din familia Flaviviridae care se regăsește în regiunile tropicale, dar și temperate. Acesta este cunoscut pentru că infectează atât păsările, cât și oamenii, principala cale de infecție fiind prin intermediul unei mușcături de țânțari. Virusul e asimptomatic, dar în unul din cinci cazuri, cei care se infectează pot dezvolta diaree, greață, dureri de cap.

Țânțarii infectați cu West Nile sunt prezenți și în București, informația fiind confirmată de Institutul Cantacuzino.

Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat începând cu această săptămână tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, notează Digi24.

Zonele în care e prezent virusul, în București

  • Splaiul Independenței (zona cuprinsă între Eroilor și Universitate)
  • Parcul Cișmigiu
  • Parcul Izvor
  • Cartierul Crângași

dezinsectie BucurestiFoto: Facebook/ Nicușor Dan

„În anii precedenţi, erau şapte tratamente pentru ţânţari. Anul acesta o să facem 14 şi acum suntem la al cincilea. (...) Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari, care pot să spună unde sunt, care sunt speciile de ţânţari care circulă în anumite zone, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă de sesizările, şi de la institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile, în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo. Au fost două (...) constatări, una în zona Crângaşi şi una în zona Universitate - Eroilor şi, deci, pe fiecare din aceste zone, ne-am dus preponderent pe parcuri, de exemplu, în Parcul Cişmigiu şi, după aceea, în întreaga zonă. Asta a început deja alaltăieri", a explicat Nicuşor Dan”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Compania Municipală Eco Igienizare acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri