Peste 13 tone de deşeuri au fost colectate de raza Sectorului 1 de către compania de salubritate cu care administraţia locală a parafat un contract în data de 23 iulie 2021, arată informaţiile publicate de societatea specializată.

"Cantităţile de deşeuri dispersate, de pe spaţiile verzi din Sectorul 1, care au fost colectate de societatea de salubritate Brai-Cata SRL, în baza contractului încheiat pe 23 iulie cu Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 au ajuns la peste 13 tone, după prima săptămână de lucru. Bilanţul primei săptămâni este departe de aşteptările noastre şi de situaţia existentă în teren în urmă cu zece zile, când vedeai munţi de deşeuri la tot pasul, iar aceasta arată fie că oamenii au început să aibă un comportament mai responsabil şi să nu mai lase gunoiul pe trotuar, fie că se colectează conform programului. Sau sunt valabile ambele ipoteze. Oricare ar fi adevărul, efectul este benefic pentru cei care locuiesc sau lucrează în acest sector al Capitalei, pentru că nu mai sunt nevoiţi să se împiedice la tot pasul de saci cu deşeuri şi să mai suporte mirosurile pestilenţiale", susţine Bogdan Constantinescu, managerul general al companiei Brai-Cata SRL, scrie Agerpres.

Conform parteneriatului încheiat cu ADP Sector 1, decontarea serviciilor prestate de operatorii Brai-Cata SRL se face doar pentru activitatea comandată zilnic de administraţie, ca urmare a constatărilor din teren.

"Fiecare prestaţie este verificată, iar utilajele de transport sunt monitorizate în timpul programului, prin GPS. Mai mult decât atât, zonele în care ni se solicită să intervenim ne sunt comunicate de autoritatea publică, la finalul fiecărei zile de lucru, astfel încât prestaţia să poată fi efectuată în aceeaşi seară. În final, cantitatea colectată este contabilizată în baza bonurilor eliberate în urma cântăririi de la staţia de sortare autorizată", a explicat Constantinescu.

Datele centralizate până în prezent arată că societatea de salubritate a depozitat 13,3 tone de deşeuri colectate de pe spaţiile verzi şi aliniamentele stradale, din totalul de 100 de tone prevăzut în contract.

Cea mai mare cantitate de deşeuri dispersate, reprezentând circa 22% din întreaga cantitate, respectiv 3 tone, a fost ridicată din Parcul Gării de Nord şi din zona şoselei Chitila, din fiecare din celelalte locaţii în care s-a intervenit cantităţile colectate fiind de cel mult câteva sute de kilograme.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri