Ultimele weekend-uri de pe litoralul românesc au fost pline de turiști care s-au bucurat de vremea frumoasă de la malul Mării Negre. Totodată, în ciuda faptului că profită de relaxare, românii au uitat să mențină regulile de protecție împotriva pandemiei. Mulți din ei nu mai poartă masca și se îngrămădesc fără să mai țină cont de distanțarea socială.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat ce părere are despre acest aspect și dacă i se pare firesc să se întâmple astfel de lucruri, fără a fi luate măsuri concrete, având în vedere amenințarea valului patru al pandemiei, sub incidența accelerării variantei Delta în România. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV a afirmaa zilele trecute că această mutaţie a virusului se extinde foarte uşor, în special în zone precum litoralul, unde nu se mai respectă măsurile împotriva COVID-19.

Eu sunt bucuros că romanii se bucură de sezonul turistic. Am fost prima țara ca a relaxat restricțiile. Valul 4 nu se poate justifica dacă avem vaccin. Trebuie sa preluam cu toții acest mesaj, trebuie preluat și de liderii politici. Din momentul în care a apărut acest vaccin, a fost mai bine. Însă nu i-am văzut pe cei din PSD sa promoveze vaccinarea. Trebuie sa o promovam cu toții”, a răspuns Florin Cîțu.

Citește și: Plaja lărgită din Mamaia, mărul discordiei de pe litoral: de ce ”s-a înecat” proiectul autorităților

În ceea ce privește campania de vaccinare, premierul se declară optimist și spune că România are capacitatea de vaccina 100.000 de persoane pe zi. Totodată, șeful Executivului spune că succesul campaniei de vaccinare îl vede nu în numărul de oameni vaccinați, ci în numărul mic de români care s-au infectat cu coronavirus.

„Trebuie sa avem încredere ca luam cele mai bune măsuri. Ați văzut ca am luat măsuri și ca valul 3 a fost mai ușor comparativ cu alte state”, a mai explicat Florin Cîțu.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri