Deși vara a trecut, distracția continuă. Primul weekend din toamnă vine cu noi evenimente pe care nu ar trebui să le ratezi. Am realizat o listă cu câteva evenimente care vor avea loc în perioada 4-5 septembrie, în București.

Spectacole la Opera Națională București

Opera Națională București organizează în acest weekend,4-5 septembrie, o altfel de Promenada Operei, transformând evenimentul de tradiție ajuns la a XI-a ediție într-un veritabil festival.

Program:

  • 4 septembrie - „Figaro Style” după G. Rossini & „La piață” de Mihail Jora: ora 19:00. Pentru zona A-C prețul biletului este de 20 lei, iar pentru zona B prețul este de 60-80 lei.
  • 5 septembrie - Seară româno-israeliană ora 20:00. Pentru zona A-C prețul biletului este de 20 lei, iar pentru zona B prețul este de 60-80 lei.

Potrivit organizatorilor, în cadrul Promenadei Operei, purtarea măștii este obligatorie conform prevederilor în vigoare.

KINOdiseea: Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr

Cea de-a XIII-a ediție a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr are loc în Parcul Plumbuita din București, în perioada 1 - 12 septembrie. Spectatorii vor putea urmări filme în aer liber, pelicule și anumiații educative pentru copii, realizate de studiourile Disney și Pixar.

Publicul va avea ocazia să participe la ateliere de actorie, spectacole cu păpuși gigante, spectacole de jonglerii, pantomimă, roboți led pe picioroange și târguri de meșteșuguri, artizanat și design contemporan. Intrarea la toate evenimentele din cadrul ediției non-competitiționale în aer liber este gratuită.

Program:

  • 4 septembrie - 11:00 - 20:30 – KIDS FAIR târg de meșteșugari; 18:00 - 19:00 – ATELIER DE SLIME (20 copii, + 5 ani); 18:30 - 20:30 – spectacol Giant Puppets; 20:30 – MOANA - Regia Ron Clements, John Musker, animație, 103 minute, dublat în limba română.
  • 5 septembrie - 11:00 - 20:30 – KIDS FAIR târg de meșteșugari; 18:00 -1 9:00 – ATELIER DE RECICLARE CREATIVĂ (20 copii, + 4 ani); 20:30 – COCO - Regia: Lee Unkrich, Adrian Molina, animație, 109 minute, dublat în limba română.

Festivalul de Film Feminist

Între 1 și 5 septembrie va avea loc prima ediție a Festivalului de Film Feminist, la Cinema Europa, în București. Prin acest festival, organizatorii îți doresc să exploreze subiecte precum drepturile femeilor, egalitate de gen, violență de gen, migrație, rolul de femeie/mamă în societate, discriminare pe criterii de gen la locul de muncă, discriminare pe criterii de vârstă, drepturile comunității LGBTQ+, politică și reprezentarea puterii pe gen, identitate și intersecționalitate.

Filmele selectate sunt din toată lumea, iar la finalul proiecțiilor, vor exista dezbateri pe temele abordate la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu. Intrarea la festival este liberă. Proiectul este finanțat de către Consiliul Europei, prin Fundația Europeană pentru Tineret.

Teatru în aer liber pentru cei mici

În weekend-ul 4-5 septembrie, cei mici se vor putea bucura de noi spectacole în aer liber. Cravana cu spectacole este organizată de Teatru la Cinema și găzduiește cele mai cunoscute povești pentru copii. Prețul pentru un spectacol este de 35 lei.

Program
4 septembrie 2021

  • 11:00 - Capra cu trei iezi - Grădina Urbană
  • 11:00 - Pupăza din tei - Clubul Țăranului - La Mama (MȚR)

5 septembrie 2021

  • 11:00 - Fata babei și fata moșului - Clubul Țăranului - La Mama (MȚR)
  • 11:00 - Cei trei purceluși - Grădina Urbană

Expoziție - Patrimoniul Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău

Asociația pentru cultură și arte Arbor, președinte Victoria Nagy Vajda, a inițiat, în parteneriat cu Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, director general dr. habil. Maria Șleahtițchi, un proiect intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”, care are drept scop familiarizarea publicului din România cu cinci romane ale scriitorilor basarabeni șaizeciști, romane care au schimbat fața literaturii din stânga Prutului, după un deceniu de proletcultism feroce, sau creionând, deja în anii 2000, în cheie satirică, istoria zbuciumată a Basarabiei.

E vorba despre: „Povestea cu cocoșul roșu” (1966) de Vasile Vasilache, „Zbor frânt” (1966) de Vladimir Beșleagă, „Biserica albă” (1987) de Ion Druță, „Venetica” (1998) de Ariadna Șalari și „Hronicul găinarilor” (2006) de Aureliu Busuioc.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 august – 5 septembrie 2021, în intervalul 14:00 - 19:00, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Coloanelor.

Partenerii principali ai proiectului sunt Primăria Municipiului București prin ARCUB, gazda proiectului, Administrația Fondului Cultural Național, cofinanțatorul proiectului, Ambasada Republicii Moldova în România și Fautor Winary.

Festival de dans

Cea de-a șaptea ediție a Bucharest International Dacence Film Festival între 1 - 5 septembrie, la București. Participanții vor putea urmări scurtmetraje de dans internaționale și românești, lungmetraje documentare despre dans, muzică și artă performativă, o super expoziție VR, masterclass-uri cu artiști internaționali, un laborator de film de dans dedicat tinerilor creatori, precum și alte evenimente speciale.

Biletele vor putea fi achiziționate AICI, iar costul de persoană este de 30 lei. Dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume, BIDFF a fost fondat în 2015 de coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu și de producătoarea de film Anamaria Antoci.

Sursa foto: Facebook/ Bucharest International Dance Film Festival

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri