Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că sunt în derulare proceduri de achiziţie a unui tomograf de arbori şi vor fi angajaţi specialişti în Direcţia de Mediu pentru evaluarea stării copacilor din Bucureşti.

"Procedura de achiziţie este în curs. (...) În opinia mea, nu avem specialişti în Direcţia de Mediu care să ne spună dacă un copac e bolnav sau nu şi dacă este un risc să cadă sau nu. Şi atunci am apelat la o achiziţie externă, care din păcate a durat mai mult decât ne-am aşteptat. Şi acelaşi lucru pentru achiziţia de tomograf. După cum ştiţi, noi avem tomografe la companiile municipale, numai că nu e legal să le transferăm la Municipalitate", a spus primarul general în şedinţa CGMB, scrie Agerpres.ro.

El a precizat că opt sau nouă posturi de specialişti care să evalueze starea copacilor au fost scoase la concurs în Direcţia de Mediu şi a estimat că aceştia vor fi angajaţi în circa o lună.

În ceea ce priveşte Parcul Cişmigiu, edilul general a arătat că, dacă se va face o reamenajare, trebuie angajaţi specialişti care să facă un plan.

"Dacă e să facem o reamenajare, în momentul în care vom avea banii, va trebui să angajăm nişte specialişti foarte buni care să facă un plan, care să dea acestui parc-monument prestigiul pe care trebuie să îl aibă. În ceea ce priveşte paza, e ceva ce trebuie să decidem împreună, dacă o să mergem în continuare pe ALPAB, care cu angajaţii ei să îngrijească parcul sau dacă mergem pe externalizarea acestui serviciu. Pentru că, dacă mergem pe varianta în care angajaţii noştri ALPAB lucrează în parc, atunci nici nu o să avem nevoie de mare pază specializată, pentru că se presupune că oamenii ăia sunt în parc şi mătură alei, îngrijesc iarba, se asigură să repare eventualele stricăciuni la mobilier şi aşa mai departe. Dar e o decizie pe carNicușor Dan va cumpăra un aparat pentru toaletarea copacilor din Capitalăe trebuie să o luăm împreună", a afirmat Nicuşor Dan, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri