Unul dintre motivele pentru care românii sunt sceptici în ceea ce priveşte contractarea serviciilor unui detectiv particular este reprezentat de costurile pe care aceste servicii le pot avea. Cu toate acestea, ținând cont de acţiunile pe care le presupune o investigaţie realizată de un detectiv, de la desfăşurarea mai multor tipuri de activităţi, până la utilizarea unor dispozitive speciale de supraveghere, preţurile sunt unele accesibile.

Principalele criterii de stabilirea a costului unei investigaţii

Majoritatea agenţiilor de detectivi, pe paginile web de prezentare, menționează și o listă de preţuri, care încep de la câteva zeci de euro pentru ora de investigaţie, ajungând chiar şi până la câteva sute de euro. Totuşi, aceste preţuri sunt orientative, deoarece fiecare caz este unic şi trebuie tratat ca atare, fiind nevoie de realizarea unor paşi diferiţi, în funcţie de specificul fiecăruia.

Persoanele care intenţionează să contracteze serviciile unui detectiv particular, dar care consideră că preţurile sunt prea mari, trebuie să cunoască factorii care pot influența costul final al unei astfel de investigaţii. Aceștia sunt:

  • numărul zilelor de investigaţie – un caz pentru rezolvarea căruia sunt necesare mai multe zile de filaj şi investigaţie are un cost mai mare decât unul care se poate finaliza în numai două zile;
  • numărul detectivilor implicaţi – pentru rezolvarea unor cazuri poate fi necesară implicarea mai multor detectivi privaţi, prin urmare şi costurile sunt mai mari;
  • teritoriul pe care se desfăşoară investigaţia – unele cazuri preluate de un detectiv se pot întinde pe teritoriul unui judeţ intreg, altele chiar în mai multe zone din ţară, în timp ce unele dintre cazuri pot necesita şi deplasări în străinătate, astfel că preţurile pentru aceste servicii sunt diferite, în funcţie de distanţă;
  • tipul activităţilor ce trebuie desfăşurate pentru rezolvarea cazului – un caz poate fi rezolvat rapid, prin simpla supraveghere a persoanei investigate. În schimb, un altul poate implica toate tipurile de activităţi – filaj, documentare, cercetare, deplasarea pentru supraveghere – iar costul final în acest caz este considerabil mai mare faţă de primul;
  • tipul şi varietatea aparaturii utilizate de detectivi – printre dispozitivele de bază ale unui detectiv se află aparatul foto şi video sau reportofonul, însă varietatea acestora este largă, iar utilizarea unui număr mare de astfel de dispozitive sau a unora specifice, cum ar fi echipamentele de supraveghere audio, va duce la costuri mai mari pentru rezolvarea cazului.

De ce să apelezi la serviciile oferite de detectivi?

Gama de servicii pe care un detectiv particular le pune la dispoziţia posibililor clienţi este extrem de variată, printre acestea regăsindu-se următoarele: verificarea fidelităţii partenerului de viaţă, investigarea conduitei minorilor, localizarea unor persoane dispărute, verificarea conduitei angajaţilor sau a seriozității unui partener de afaceri.

Prin urmare, orice bănuiala sau problemă cu care se poate confrunta cineva se poate rezolva cu ajutorul unui detectiv particular. Acesta poate rezolva un caz mai rapid şi mai eficient decât dacă ar fi făcut-o clientul pe cont propriu. În plus, costurile finale pe care le implică o investigație profesionistă sunt mai mici decât cele necesare în cazurile rezolvate pe cont propriu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri