Tone de deșeuri au fost confiscate în comuna Sintești, de lângă Capitală. Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu răspunde, spun inspectorii de mediu, care au descoperit într-o curte un autocar parțial dezmembrat. Grămezile de gunoaie au fost descoperite și cu ajutorul unei drone.

"A avut loc o amplă acțiune în Sintești-Ilfov. Au fost peste 12 0 de oameni în teren de la Garda de Mediu, jandarmerie și de la poliție. S-au dau 12 amenzi în valoare totală de 350.000 lei, s-au confiscat 12 tone de metal și 3 tone de cauciucuri și cea mai mare captura a fost un autocar parțial dezmembrat găsit într-o gospodărie. Avem o dronă modernă care ne permite să identificăm în timp real zonele în care se află deșeuri necontrolate. Urmează la începutul anului viitor să montăm un sistem de camere de supraveghere în Vidra și în Jilava, acolo unde sunt arderi în mod uzual", a declarat Robert Thuma, președinte al Consiliului Județean Ilfov.

"În această zonă, aproape fiecare curte este un depozit de deșeuri metalice, iar câmpurile sunt transformate în gropi de gunoi.", scrie Garda de Mediu, pe pagina de Facebook.

Sintești e localitatea în care se dezmembrează toate categoriile de autovehicule, de la mașini de mici dimensiuni până la autocare, așa că aproape fiecare curte arată ca un centru de colectare a fierului, dar nimeni "nu știe" exact unde sunt actele de proprietate pentru terenurile sau mărfurile deținute.

"Aici, toată lumea cumpără și vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă și profită de faptul că legislația actuală nu le permite autorităților să confiște mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de proveniență. Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu răspunde pentru scurgerea uleiului de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalitățile. Echipele mixte de control au ajuns în zonă, de la primele ore ale dimineții, și după o supraveghere a întregii zone, cu drona Consiliului Județean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deșeurile incendiate pe câmpuri.", a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.

Cea mai importantă "captură" a fost un autocar parțial dezmembrat, decoperit într-o curte.

Pe lângă acesta, au fost confiscate, însă, mai multe tone de metale feroase, printre care și un cuptor rotativ pentru topire, precum și 500 kg de materiale neferoase și peste 3 tone de anvelope pregătite pentru incendiere pe câmpurile din imediata vecinătate a localității.

Patru utilaje de mare tonaj ale REMAT au asigurat transportul materialelor confiscate, către platformele de depozitare autorizate.

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri