Persoanele care folosesc țigări electronice pentru a se lăsa de fumat au găsit aceste dispozitive mai puțin eficace decât alte metode folosite în mod tradițional în acest scop, cum ar fi, spre exemplu, guma de mestecat.

Un studiu în acest sens, transmite CNN, a fost dat publicității în publicația de specialitate BMJ Jourmal, folosind în acest sens date culese pe mai mulți subiecți în perioada 2017-2019.

"Aceasta este pentru prima oară când am descoperit că țigările electronice sunt mai puțin populare pentru cei care doresc să se lase de fumat decât medicamentele folosite în acest scop, plasturii anti-fumat sau chiar guma de mestecat", a declarat John Pierce, specialist la Centrului de Studiu al Cancerului din cadrul Universității California din San Diego.

Cu toate acestea, un studiu similar realizat în Marea Britanie în anul 2019, întins pe durata a trei luni, a descoperit faptul că folosirea țigărilor electronice, împreună cu intervenții comportamentale asupra subiecților, i-au ajutat pe aceștia să se lase de fumat.

În Statele Unite, însă, lucrurile arată diferit, studiile pe acest subiect în viața reală arătând rezultate complet opuse față de cele evidențiate de britanici. În acest sens, un studiu realizat chiar în anul 2021 peste Ocean a arătat faptul că persoanele care au migrat de la țigări spre țigări electronice erau cu 8,5% mai susceptibile să se reapuce de fumat, comparativ cu persoanele care au renunțat la absolut toate produsele pe bază de tutun.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri