În continuarea programului "Academia Comisarilor", inițiativă a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), sub coordonarea președintelui Horia Constantinescu, s-au desfășurat 11 acțiuni de control la operatori economici care activează în incinta Complexului Agroalimentar “Piața Delfinului”, din sectorul 2 al Capitalei, transmite ANPC.

În urma verificărilor, echipele de control din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorior al Municipiului București (CPCMB), au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 97.000 lei și 2 avertismente.

De asemenea, comisarii au aplicat măsuri complementare de:

- oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unei cantități de circa 850 kg, în valoare de aproximativ 14.000 lei
- oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficiențelor, din cauza lipsei etichetei cu traducere în limba română a 675 kg produse alimentare in valoare de 17.000 lei.
- oprire temporară a prestării de servicii în cazul a 11 operatori economici
- a fost propusă închiderea temporară a 2 unități, pe o perioada de cel mult 6 luni.

„Pentru mine, eu și Piața Delfinului suntem de-o vârstă. M-am născut și am crescut în sectorul 2 și, împreună cu bunica, veneam la această piață pentru a ne face cumpărăturile. Eu am crescut, dar piața, din păcate, a rămas în anii de atunci ai copilăriei mele. Nicio investiție, nimic care să arate drag și prietenie pentru noi, cei din cartier.

M-am plimbat printre tarabe și am realizat că sunt aceleași ca acum 50 de ani. S-au schimbat comercianții. Acum produsele nu mai sunt la fel ca cele de demult. Condițiile în care acestea sunt vândute sunt jalnice.” – Mihai Culeafă, vicepreședinte ANPC.

Sursa foto: Facebook ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri