Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, seria de acţiuni privind descurajarea faptelor antisociale în vederea asigurării unui climat de normalitate civică în Capitală.

Astfel, transmite instituția pe contul său de Facebook, 14 administratori de baruri şi terase din zonele centrale ale Capitalei au fost sancţionaţi contravenţional, vineri seară, pentru nerespectarea Legii antifumat. Amenzile – în valoare de 65.500 de lei - au fost aplicate de inspectorii Direcţiei Control ai D.G.P.L.C.M.B. în cadrul unei acţiuni ce a vizat verificarea respectării dispoziţiilor legale referitoare la interzicerea fumatului în incinta unităţilor de alimentaţie publică. Totodată, pentru lipsa măştii de protecţie sanitară, au fost aplicate şi şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei.

30.000 de lei a fost valoarea amenzilor aplicate de către agenții de Intervenții din cadrul D.G.P.L.C.M.B. persoanelor care au “confundat” strada cu coşul de gunoi. Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, aruncarea pe stradă a resturilor menajere - resturi de ţigări, hârtii sau alte deşeuri – constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei. Pentru descurajarea acestor practici, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, desfăşoară zilnic, acţiuni de depistare şi sancţionare a celor care sfidează legea şi creează o imagine nefavorabilă Capitalei.

În paralel, echipaje ale Serviciului Circulaţie Rutieră au acţionat pentru prevenirea opririlor şi staţionărilor neregulamentare, pentru identificarea conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj care încalcă restricţiile de circulaţie în Capitală, cât şi pentru verificarea respectării legalităţii de către operatorii taxi. În total, au fost constatate 75 de abateri de la legislaţie, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de peste 35.000 de lei.

Restul sancţiunilor aplicate au fost pentru apelare la mila publicului, solicitarea fără drept a „taxei de parcare” şi acte de comerţ ambulant neautorizat.

Sursa foto: Facebook Politia Locala Bucuresti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri