Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a publicat o listă cu adăposturile civile din România, pregătite în eventualitatea oricărui tip de atac. Lista conține și coordonatele GPS (longitudine și latitudine). În România există 4.538 de adăposturi civile, potrivit listei pe care o punem la dispoziție mai jos.

Lista cu adăposturile civile din România

Unde sunt situate adăposturile civile din România

Locațiile se regăsesc în toate județele din România. Cele mai multe dintre adăposturile civile, respectiv 1.171 se află în municipiul București. Iată câte adăposturi civile se regăsesc în fiecare sector din Capitală:

  • Sectorul 1: 165
  • Sectorul 2: 343
  • Sectorul 3: 143
  • Sectorul 4: 168
  • Sectorul 5: 58
  • Sectorul 6: 294

Citește și: Măsuri extreme luate de Rusia pentru a împiedica scufundarea economiei

Cele mai puține adăposturi se află în Ialomița (13 adăposturi) și în Vrancea (3 adăposturi). Totodată, românii pot consulta și aplicația adaposturi.vercel.app/ pentru a vedea exact unde sunt situate adăposturile civile din România.

Lista cu adăposturile a reapărut în atenție ca urmare a conflictului dintre Ucraina și Rusia, început de forțele armate de la Kremlin în data de 24 februarie 2022. A cincea zi de război a început cu noi bombardamente în Kiev și Harkov. Bombardamentele intense venite din partea Rusiei vin chiar în timpul negocierilor pentru pace care au loc în Belarus, între o delegație din Ucraina și una care reprezintă Kremlinul.

Puteți urmări AICI un LIVE UPDATE cu cele mai importante evenimente din Ucraina, realizat de wall-street.ro.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri