OMV Petrom și Energy Policy Group (EPG) au încheiat finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, astfel că acesta va avea consum de energie aproape zero.

Clădirea a fost reabilitată, în cadrul programului România Eficientă, la standarde nZEB (nearly Zero-Energy Building), respectiv consum de energie aproape zero. Lucrările efectuate vor diminua cu aproximativ 60% consumul mediu anual de energie al clădirii. În plus, datorita echipării cu panouri fotovoltaice și panouri solare termice, clădirea și-ar putea asigura consumul energetic din surse proprii, aproape integral, în cursul verii.

Aceasta reprezintă o premieră națională, fiind prima investiție privată de acest tip și cel mai amplu proiect de renovare la standard nZEB a unei școli publice, cu soluții tehnologice inovatoare.

Citește și: Ministerul Mediului alocă fonduri pentru reabilitarea a 400 de școli din România

OMV Petrom a finanțat investiția pentru reabilitarea energetică a Corpului C10 de la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, care s-a ridicat la circa 1milion de euro. Pe parcursul lucrărilor de la Ploiești s-au alăturat ca sponsori compania Signify, care a oferit sistemul de iluminat ultramodern iar Grupul Electrica a contribuit cu sistemele de panouri fotovoltaice.

Retail jobs

Clădirile consumă circa 45% din necesarul de energie din România, în condițiile în care multe dintre cele construite înainte de 1990 au un consum de 2-3 ori mai mare decât cele moderne.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom

Radu Dudău, director Energy Policy Group și coordonator al programului România Eficientă: „Când am lansat proiectul România Eficientă, în iunie 2019, ne-am angajat să realizăm câteva renovări aprofundate ale unor școli din țară, care să aibă un rol de referință din punctul de vedere al standardelor de renovare. Ne bucurăm de acest prim succes, prin care am reușit să transformăm această clădire școlară de la Ploiești într-una foarte performantă energetic, la standard nZEB, un nivel extrem de ambițios și destul de puțin atins, în general, în Europa. Dincolo de reducerile substanțiale în consumul de energie ce vor fi realizate, elevii vor dispune de acum de un mediu interior mult mai sănătos și adecvat performanței școlare, sălile de clasă fiind dotate inclusiv cu echipamente de dezinfectare a aerului.”

Citeste si:
Un trimestru de război și inflație: Marii producători de energie...
Un trimestru de război și...

Citește și: Fundația OMV Petrom, lansată de compania de energie. Primul proiect vizează reducerea mortalității infantile

Clădirea renovată găzduiește atât săli de curs, cât și un cămin-internat, având o suprafață desfășurată de circa 1.500 metri pătrați. În clădire învață în jur de 250 de elevi și își desfășoară activitatea circa 60 de cadre didactice. În cămin sunt cazați aproximativ 80 de elevi. Lucrările de renovare au demarat în vara anului 2021, iar pentru a fi adusă la standardul nZEB, clădirea a fost dotată cu echipamente extrem de performante și materiale de cea mai bună calitate.

Sursa foto: OMV Petrom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri