Pe lângă un spațiu destinat gătitului, bucătăria este și locul în care îți petreci momente prețioase din zi. Fie că vorbim de savuratul cafelei dimineața sau preparatul unei mese delicioase împreună cu cei dragi, bucătăria ta devine, pentru puțin timp, centrul casei tale. Tocmai de aceea, planificarea atentă a acesteia încă de la început este absolut esențială.

De la alegerea mobilei, la achiziționarea electrocasnicelor electrolux, fiecare element poate să-ți îmbunătățească experiența din bucătărie, dacă știi cum să-l alegi. În acest articol îți vom prezenta 4 electrocasnice de nelipsit din orice bucătărie.

Plita

Indiferent de cât de des obișnuiești să gătești, plita nu poate lipsi din bucătăria ta. Iar cu cât este aleasă mai bine, cu atât experiența gătitului va fi mai ușoară și mai plăcută. Așadar, în funcție de preferințe, poți opta pentru o plită electrică, pe gaz sau cu inducție. Iată câteva caracteristici care te vor ajuta să alegi mai ușor:

  • plita pe gaz - avantajul acestui tip de plită este prețul scăzut de achiziție dar și compatibilitatea cu majoritatea tipurilor de oale. Totuși, plitele pe gaz au o eficiență scăzută comparativ cu celelalte tipuri. Asta deoarece cantitatea de căldură pe care o emană nu este folosită în întregime la încălzirea recipientului.
  • plita electrică (vitroceramică) - o variantă puțin mai costisitoare dar mai eficientă, plita electrică devine din ce în ce mai populară. Motivul principal pentru este instalarea facilă și faptul că se curăță foarte ușor. Cu toate acestea, din cauza faptului că funcționează pe curent electric, în cazul unei pene de curent, gătitul devine imposibil. Un alt dezavantaj al acestei plite este transferul lent de căldură către recipientul în care gătești.
  • plita pe inducție - chiar dacă funcționează tot pe curent electric, plitele pe inducție au un sistem complet diferit de cel al plitelor vitroceramice. Mai exact, o bobină din interiorul lor încălzește un circuit electric din fundul oalelor sau tigăilor compatibile. Dezavantajul acestei plite este că nu e compatibilă cu orice recipient.

Cuptorul

Poate al doilea cel mai important în rândul electrocasnicelor este cuptorul. Gândește-te că vrei să încerci o nouă rețetă de prăjituri sau vrei să gătești o friptură pentu familia ta, pentru oricare dintre aceste preparate vei avea nevoie de cuptor. Așadar, atunci când îți achiziționezi plita, ar fi o idee bună să alegi și un cuptor care să se potrivească cu aceasta.

În cazul cuptoarelor, ca și în cazul plitelor, poți opta pentru un sistem alimentat de gaz sau curent electric. În timp ce un cuptor pe gaz este o variantă mai economică, un cuptor electric îți va garanta o preparare mai eficientă a oricărui fel de mâncare, și asta datorită modului uniform în care este distribuită căldura.

Frigiderul

Când vine vorba de frigiderul pe care-l alegi pentru bucătăria ta, trebuie să ții cont, în primul rând, de câte persoane locuiesc cu tine și care este stilul vostru de viață.

Astfel, vei știi să alegi un frigider de dimensiuni potrivite, compartimentat conform nevoilor tale și ale celorlalți.

Mașina de spălat vase

Chiar dacă nu părea o necesitate până de curând, mașina de spălat vase îți poate face viața mult mai ușoară. În primul rând, nu trebuie să te mai stresezi cu spălatul vaselor după fiecare masă. Pui vesela murdară în mașina de spălat și o lași să-și facă treaba.

În al doilea rând, vasele vor fi spălate mult mai bine de către mașina de spălat, decât le vei spăla tu cu mâna. La sfârșit, tot ce trebuie să faci este să scoți vasele din mașină și să le aranjezi la locul lor.

Așadar, dacă ești în faza de planificare a bucătăriei tale și te gândești cu ce să o echipezi, ține cont de rutina ta zilnică și stilul tău de viață. Astfel, îți va fi mult mai ușor să-ți dai seama ce tipuri de electrocasnice trebuie să achiziționezi și cum să le alegi ca să-ți ofere funcționalitatea de care ai nevoie. Totuși, așa cum ai văzut și în articolul acesta, există câteva electrocasnice care nu pot lipsi din bucătăria ta, deoarece ele îndeplinesc nevoi de bază, cum ar fi gătitul unei mese calde (plita) sau păstrarea alimentelor la loc rece (frigiderul).

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri