Administrația Bazinală de Apă Dobrogea a anunțat semnarea unor lucrări de protecție costieră împotriva eroziunii pe litoral, lucrări care au primit un buget total de 635 de milioane de lei, fără TVA, proiecte care fi fi trebuie finalizate până în 2020, se arată într-un anunț al instituției.

„Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral a semnat contractele pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 8 – Jupiter – Neptun și Lotului 9 - Balta Mangalia – Venus – Aurora, care sunt incluse în proiectul cu finanțare europeană REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020).

În urma finalizării procedurii de licitație firma căștigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experiență în construcții hidotehnice marine, care în prezent se află în plină execuție, pe litoralului românesc, a Lotului 5 - zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud”, se arată în anunțul publicat pe pagina de Facebook, a Administrației.

Lucrările derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral pe LOTUL 8 - Zona Jupiter - Neptun și Lotul 9 - Balta Mangalia – Venus – Aurora contribuie la:

  • • protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră;
  • • atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice;
  • • protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate;
  • • activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani.

Valoarea investiției pentru Lotul 8 - Jupiter – Neptun este de 220.013.079,80 lei fără TVA și pentru Lotul 9 este de 415.819.264,40 lei fara TVA.

Loturile 8 și 9 sunt parte a proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”alături de alte 9 zone delimitate astfel: Zona Stăvilare Periboina-Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costinești; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn și Zona 2 Mai. Dintre acestea Lotul Mamaia a fost deja finalizat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri