Peste 70% dintre români sunt de acord că ţara noastră a îndeplinit toate criteriile şi până la urmă va fi primită în spaţiul Schengen, potrivit unui sondaj de opinie la nivel naţional realizat de INSCOP Research, la comanda Laboratorului de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică - LARICS din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale "Ion I. C. Brătianu" al Academiei Române (ISPRI), citat de Agerpres.

Întrebaţi dacă sunt de acord cu afirmaţia potrivit căreia "România a îndeplinit toate criteriile şi va fi până la urmă primită în Schengen", 72,4% dintre cei intervievaţi s-au declarat de acord, 22,1% dintre aceştia şi-au exprimat dezacordul, iar 5,6% au precizat că nu ştiu sau nu au răspuns.

Faptul că România nu este în Schengen reprezintă o dovadă că ţara noastră este tratată ca un membru de rangul al doilea în cadrul UE, a reprezentat o altă afirmaţie cu privire la care respondenţii au fost chestionaţi. Peste trei sferturi (77,6%) dintre români s-au declarat de acord cu această afirmaţie, 19,3% dintre ei şi-au manifestat dezacordul, iar 3% au explicat că nu ştiu sau nu au oferit un răspuns.

În privinţa încrederii acordate de români instituţiilor statului, la nivelul lunii noiembrie, Armata ocupă primul loc cu un grad de încredere de 62,9%, urmată de Biserică cu 58,7%.

Totodată, 49,6% dintre români au încredere în NATO, iar 49,2% şi-au exprimat încrederea faţă de Academia Română. Pe următoarele locuri sunt plasate Poliţia Română cu 44,7% şi Uniunea Europeană cu 44,1%.

Pe ultimele trei locuri în topul încrederii, se regăsesc Preşedinţia cu 17,3%, Guvernul cu 14,1% şi Parlamentul cu 7,4%.

Datele sondajului de opinie realizat de INSCOP Research au fost culese în perioada 13 - 22 noiembrie. Metoda de cercetare folosită a fost interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu aleatoriu, fiind de 1.174 persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 2,86%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri