În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsori abundente și vânt puternic, în ultimele 24 de ore (4 februarie, ora 07 - 5 februarie, ora 07), s-au înregistrat efecte în 40 de localități din 18 județe (AB, AR, AG, BH, BR, BZ, CS, CJ, CT, DJ, GL, GJ, HD, MS, SJ, SB, TM și TL).

Pompierii împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule înzăpezite, precum și pentru degajarea a 48 copaci, 6 stâlpi de electricitate și mai multe cabluri electrice, care au avariat 11 autoturisme, 3 case, 13 imobile, 1 anexă gospodărească.

Măsuri luate de autorități pentru vremea rea

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele afectate de vremea severă, au fost luate următoarele măsuri:

  • menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp
  • asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea
  • activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției parțial prin operaționalizarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 14 județe (AB, AG, BR, BV, BZ, CS, CT, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL)
  • realizarea manevrei de forțe și mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin suplimentarea capabilităților de la ISU Constanța cu 2 șenilate din cadrul ISU Giurgiu și USISU Ciolpani, respectiv 2 autospeciale pentgu transport personal și victime multiple din cadrul ISU București-Ilfov.

Avalanșe în munții Făgăraș

Noaptea trecută, 2 avalanșe s-au produs în munții Făgăraș, una dintre ele afectând o cabană, unde au fost surprinse aproximativ 50 de persoane și 30 de autoturisme. Conform ultimelor informații, turiștii nu prezintă probleme medicale.

Pentru gestionarea acestei situații în condiții optime au fost mobilizate, pentru intervenția în sistem integrat, forțe ale MAI, pompieri, jandarmi, echipe ale Salvamont, dar și personal și utilaje aparținând administrației drumurilor naționale.

În ceea ce privește traficul rutier, 1 tronson de autostradă (A1 Sibiu-Deva, tronsonul Boița-Cunța), 3 drumuri naționale și 7 drumuri județene sunt blocate din cauza zăpezii.
De asemenea, traficul este restricționat pe 3 drumuri naționale. Pentru remedirea situațiilor, autoritățile competente acționează constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Se intervine în județele Alba, Argeș, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Galați, Gorj și Sibiu pentru deblocarea mai multor autoturisme blocate în zăpadă, pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, cât și pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase în zonele vizate de vremea nefavorabilă, forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, polițiști, jandarmi), precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor se află în teren pentru remedierea situațiilor apărute.

Având în vedere că mai multe județe din SE, N și centrul țării se află sub atenționare meteorologică până astăzi la ora 20.00, situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

Sursa foto: Jandarmeria Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri