Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că CET Progresul şi CET Grozăveşti sunt în revizie, iar la CET Sud a apărut o avarie, care urmează să fie remediată în una - două zile.

El a precizat că, din acest motiv, populaţia din sectoarele 2, 3 şi 4 este afectată de lipsa apei calde.

"Sistemul de termoficare are două componente: producţia şi transportul. Ministerul Energiei se ocupă, prin Elcen, de producţie. Noi ne ocupăm de transport. Pentru că instalaţiile sunt foarte vechi, în cursul verii cele patru mari CET-uri, cele patru mari centrale, intră în revizie. În momentul acesta sunt două din patru în revizie: Progresul şi Grozăveşti. Şi ar fi trebuit ca noi să funcţionăm cu două: cea din vest şi CET Sud. Din păcate, la CET Sud a apărut o avarie care durează cam de o săptămână. Ei au nişte cazane mai mici care furnizează cât de cât apă caldă, dar mult mai puţin decât ar furniza centrala în regim normal. Deci noi practic suntem cu câteva cazane în zona de sud-est şi mai suntem cu CET Vest - mult prea insuficient pentru cât e nevoie. Şi atunci tot ce înseamnă sectoarele 2, 3, 4 - 50 % din populaţie suferă de lipsa apei calde. Ei au remediat şi acum a apărut o nouă avarie. Speranţa este că într-o zi - două se remediază", a spus Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Nicuşor Dan a afirmat că între lunile aprilie - octombrie toate cele patru CET-uri trebuie să intre în revizie.

Potrivit edilului general, în acest an, Primăria Capitalei va finaliza trei şantiere pentru reabilitarea reţelei de termoficare în Ferentari, în Pantelimon şi în zona Orăşelul Copiilor. De asemenea, din luna iunie vor începe lucrările la 12 şantiere finanţate prin fonduri europene, care vizează reabilitarea a aproximativ 200 de kilometri de reţea de termoficare.

"Mai este un şantier special care este finanţat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, care este pe bulevardul Timişoara; acolo, în Sectorul 6, tot timpul sunt probleme şi lucrarea asta este importantă. În afară de asta, compania Termoenergetica face lucrări de reparaţii pe magistrale, cu firme cu care este în contract", a spus el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri