Primarul Capitalei a anunțat că Pasajul Doamna Ghica urmează să fie deschis circulaţiei în săptămâna dinaintea începerii noului an şcolar.

"La podul de pe Doamna Ghica am promis că înainte de începerea şcolilor o să dăm drumul. Şcoala începe luni, 11 septembrie, şi în săptămâna dinainte o să dăm drumul la circulaţie. O să mai rămână nişte lucrări sub pod, la amenajarea parcărilor şi mici detalii, dar se va circula pe pod în momentul în care începe şcoala", a declarat Nicușor Dan.

Asfaltarea pasajului Doamna Ghica a demarat la începutul lunii august. "În acest moment se fac testele. Este obligatoriu, conform legii, este o lucrare de infrastructură şi există normative despre cum se verifică rezistenţa acestei lucrări de infrastructură. Au venit nişte camioane încărcate şi static şi dinamic, care să vadă că structura de rezistenţă rezistă. Va fi dat în folosinţă fără recepţie, dar recepţia nu se va face în 10 ani, se va face în câteva luni după darea în folosinţă", a mai spus primarul general.

Potrivit viceprimarului Stelian Bujduveanu, pentru teste sunt folosite 8 autoutilitare de mare tonaj, care sunt poziționate în diferite puncte ale pasajului. După încheierea acestor probe, Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial va realiza testele dinamice, pe 28 și 29 August. În paralel se lucrează la rosturile pasajului Doamna Ghica, la parcările de sub pod și la sistemul de iluminare.

În iunie, Nicușor Dan a verificat stadiul lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. El spunea încă de atuci că, la începul acestei toamne, când încep şcolile, se va putea circula pe Pasajul Doamna Ghica, lucrările fiind în grafic. Pe de altă parte, anul trecut tot primarul estima că pasajul va fi gata în vara lui 2023 și că nu va rezolva substanțial problema traficului în oraș.

"E exact tipul de investiţie care a fost făcută 20 de ani de administraţiile anterioare, în sensul «hai să mai punem un pod aici, hai să mai punem un semafor acolo», când acest pod fără inelul median nu are nicio valoare. El rezolvă o mică problemă de trafic locală şi atât. Continui să susţin că pentru a rezolva problemele mari ale Bucureştiului trebuie să avem soluţii mari, integrate", afirma atunci Nicuşor Dan.

Lucrările la pasajul Doamna Ghica au mai fost întârziate și de un blocaj financiar, în 2021.

FOTO: Nicușor Dan, Stelian Bujduveanu / Facebook

Sursa foto: Facebook / Stelian Bujduveanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri