Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi terminate la sfârşitul anului viitor, precizând că investiţia este continuată în baza unui acord semnat cu Primăria Sectorului 2, care contribuie cu 30 de milioane de lei, iar municipalitatea cu 110 milioane lei.

El a vizitat şantierul de la Pasajul Doamna Ghica, unde lucrările au început acum câteva zile, după ce au fost întrerupte, scrie Agerpres.

"Ştiu că au fost toate aceste luni în care şantierul nu a funcţionat un coşmar pentru locuitorii care au traversat această zonă. Fosta administraţie ştia din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar şi, totuşi, s-a lansat în aventura asta. La momentul în care s-au blocat conturile şi deci, implicit, şantierul, lucrările erau la 48% executate şi 37% plătite. Între timp, am reuşit să deblocăm conturile, adică să putem să plătim investiţii, între timp s-a plătit restul de plată către antreprenor", a afirmat Nicuşor Dan.

Nicusor Dan

pasajul doamna ghicamuncitori Pasajul Doamna GhicaSursa foto: Agerpres

Edilul Capitalei a amintit că, în luna iunie, PMB a semnat un acord cu Primăria Sectorului 2 privind finanţarea acestui proiect.

"Noi punem 110 milioane de lei, Primăria Capitalei, şi Primăria Sectorului 2 pune 30 de milioane de lei şi în felul ăsta avem perspectiva să terminăm această lucrare. În această toamnă vom reuşi (...) să revenim la ce era înainte ca acest şantier să fie pornit - să avem două benzi pe sens pe toate laturile acestei intersecţii", a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit primarului, a fost declanşată procedura de achiziţie a tablierului metalic. "O să avem tablierul metalic în primăvara anului viitor şi, la sfârşitul anului viitor, o să avem întreaga lucrare terminată", a completat el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri