Tablierul metalic a fost montat la pasajul de la Doamna Ghica, iar de sâmbătă se reia circulaţia tramvaiului, a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, relatează Agerpres.

„Suntem în termen. S-a finalizat montarea tablierului metalic, conform graficului, la începutul acestei toamne o să se circule pe pod şi începând de sâmbătă o să circule tramvaiul", a precizat Nicuşor Dan, care a vizitat lucrările la pasajul de la Doamna Ghica. Edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a estimat că, spre sfârşitul verii, se va circula pe pasajul de la Doamna Ghica. "Mai sunt câteva etape care trebuie parcurse pentru a se circula cu adevărat pe pasaj. Se montează predalele în acest moment. După montarea predalelor, se va face o suprabetonare şi, după aceea, se pun următoarele accesorii, sisteme de iluminat, şamd", a punctat Mihaiu.

Întrebat de jurnalişti ce soluţie de fluidizare a traficului se propune pentru zona Andronache la trecerea de cale ferată şi în intersecţia de la Fundeni, Nicuşor Dan a răspuns că aceasta este reprezentată de inelul median.

"Pentru inelul median, zona de aici înspre sud avem în execuţie studiul de fezabilitate, pentru zona înspre nord am avut hotărâre de Consiliu General şi am lăsat Primăria Sectorului 2 să facă achiziţia studiului de fezabilitate. Deci, pe tot ce înseamnă infrastructura, ca să fii serios, (...) trebuie să parcurgi mai mult paşi - studiu de fezabilitate, achiziţie publică, proiectare, execuţie şi durează", a explicat edilul general al Capitalei.

Primăria Sectorului 2 este în faza de lansare a caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate privind tramvaiul care să lege Pantelimon de Pipera, a menţionat Radu Mihaiu.

El a punctat că tramvaiul este una dintre cele mai eficiente metode de transport în comun. "Din acest motiv, cred eu, acest tramvai care transportă un cartier dormitor Pantelimon către cartierul de business Pipera şi care poate să o facă într-un termen scurt este foarte, foarte important pentru a reduce traficul", a indicat edilul Sectorului 2.

Nicușor Dan n-are așteptări de la noul prefect

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că nu are nicio aşteptare de la subprefectul Diana Artene, în cazul în care aceasta va prelua funcţia de prefect, având în vedere că, până în prezent, conducerea acestei instituţii "a pus beţe-n roate" Municipalităţii.

„Nicio aşteptare (de la viitorul prefect - n.r.). Dacă se confirmă că o să fie doamna Artene... nu s-au ţinut, împreună cu domnul prefect Greblă, nu s-au ţinut decât de mărunţişuri şi de a ne pune beţe-n roate. Vă dau un singur exemplu: există o hotărâre de instanţă care spune că prefectul nu are atribuţii în a contesta în instanţă chestiuni care ţin de raporturi de muncă, adică sancţiuni disciplinare pe care primarul le dă sau transferuri sau lucruri din acestea şi continuă să atace în instanţă tipul acesta de acte. Acestea sunt chestiunile mărunte care ne pun beţe-n roate", a arătat edilul, într-o declaraţie acordată presei.

Pe de altă parte acesta a precizat că Instituţia Prefectului încă "scormoneşte la ce s-a întâmplat acum 23 de ani cu PUZ Zone protejate", dar nu face nimic în privinţa PUZ-urilor coordonatoare de sector, care sunt "vădit nelegale".

„Chestiunile grave sunt cele pe care le-am spus în conferinţa de presă, legate de urbanism. Adică de doi ani şi jumătate reclam PUZ-urile de sector, în mod vădit nelegale - şi nu fac nimic. Pe de altă parte, încă scormonesc la ce s-a întâmplat acum 23 de ani cu PUZ Zone protejate, încercând să găsească motive de nelegalitate pentru această documentaţie, ca să dea drumul la nenorocire urbanistică în zonele istorice ale Bucureştiului", a spus Nicuşor Dan.

Municipalitatea vrea să cumpere 20 de minicentrale mobile până la iarnă

Municipalitatea intenţionează să achiziţioneze până în iarnă cele 20 de minicentrale mobile, care să fie amplasate în proximitatea unor puncte termice, pentru a le îmbunătăţi funcţionarea, a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, Primăria a încercat să închirieze anul trecut astfel de minicentrale, dar nu au existat ofertanţi din cauza preţului.

„Diferenţa între anul trecut şi anul acesta este că anul trecut a fost o procedură de achiziţie pentru închiriere şi anul acesta este pentru cumpărare. Din cauza acestei crize energetice, am fost anul trecut în situaţia absurdă în care preţul de cumpărare era mai mic decât preţul de închiriere. Numai că, anul trecut, firmele care puteau să producă nu puteau să livreze într-un termen aşa de mare ca să prindem iarna. Firmele care închiriau la preţul acela mai mare erau gata să vină până în iarnă, numai că din constrângeri financiare nu puteam să închiriem ceva mai scump decât ceva cumpărat", a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul general a menţionat că studiul de fezabilitate în vederea achiziţionării minicentralelor termice urmează să fie dezbătut joi în şedinţa Consiliului General al Capitalei, iar, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu producătorii, aceştia s-au arătat interesaţi să vândă astfel de aparate.

Licitația privind tronsoanele 3 și 4 din Prelungirea Ghencea, gata în curând

Primăria Capitalei va finaliza în luna martie documentaţia pentru a lansa achiziţiile publice în vederea realizării tronsoanelor trei şi patru ale investiţiei din Prelungirea Ghencea, a anunţat miercuri primarul general Nicuşor Dan.

"Sunt patru tronsoane. Tronsonul doi e gata, în sfârşit. Pe tronsonul trei am demolat tot, mai puţin o casă. Pe tronsonul patru o să demolăm tot, anul acesta, după ce o să actualizăm toate sumele pentru exproprieri, pentru că aşa ne cere legea. (...) Până la sfârşitul acestei luni, o să facem documentele astfel încât să ieşim în achiziţie publică pentru tronsoanele trei şi patru", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, a precizat că tronsonul doi e realizat în proporţie de 95% şi că mai trebuie pus strat de uzură pe carosabil.

"Pe tronsonul unu, lucrăm la schimbare canalizare de apă pluvială pe o parte. Pe cealaltă parte aşteptăm contractul cu Enel. (...) Avem în grafic de a termina până în mai anul viitor tronsonul unu, în întregime", a spus el.

Parcul Vitan, mărul discordiei între Primăria Municipală și Primăria Sector 3

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că Municipalitatea ar putea apela la instanţă şi la executor judecătoresc în cazul în care Primăria Sectorului 3 nu va preda terenul din Calea Vitan nr. 154-158 în vederea amenajării unui parc.

"Probabil că o să apelăm la mijloacele juridice la care se apelează în tipul acesta de situaţie: instanţă şi executor", a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei.

Primăria Capitalei face încă un pas pentru a prelua terenul de 41.910 mp din Calea Vitan nr. 154-158 în vederea amenajării unui parc, după ce Consiliul Local al Sectorului 3 nu a depus diligenţe în vederea predării efective a imobilului.

Conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a CGMB, predarea-primirea imobilului "se va face cu sarcini pe bază de proces-verbal încheiat între Consiliul Local al Sectorului 3 şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti" în termen de 60 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Decizia vine după ce în iunie 2021, Consiliul General al Capitalei a aprobat o hotărâre conform căreia terenul din Calea Vitan nr. 154-158 urma să treacă din administrarea Consiliului Local Sector 3 în cea a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) în vederea amenajării unui parc.

Consilierul municipal Ana Ciceală (USR), cea care în urmă cu doi ani a iniţiat proiectul privind amenajarea Parcului Vitan, a precizat, pentru AGERPRES, că Primăria Sectorului 3 nu a predat deocamdată terenul, încercând să obţină anularea în instanţă a hotărârii de Consiliu General, dar fără succes.

Sursa foto: Nicușor dan / Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri