Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că se mai pot face demersuri în instanţă în ce priveşte suprafaţa retrocedată din Parcul IOR, dar că analiza juridică nu a fost finalizată deocamdată, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, el a declarat că demersul juridic "ar fi mult mai simplu", dacă nu ar fi existat nişte "demersuri heirupiste" din partea fostului primar al Sectorului 3. Întrebat, la B1Tv, dacă se mai poate face ceva pentru a anula în instanţă decizia de retrocedare privind cele 11 hectare din Parcul IOR, Nicuşor Dan a răspuns afirmativ.

"Da, se poate face. Din păcate, nu se pot face nişte lucruri care au fost distruse de acţiuni heirupiste ale primarului Sectorului 3. Actualul primar al Sectorului 3 a moştenit nişte acţiuni heirupiste exact pe acele terenuri, iniţiate de fostul primar al sectorului 3. Deci, da, e o analiză juridică complexă, pe care o avem în desfăşurare. E aproape gata. Ea ar fi mult mai simplă dacă nu ar fi fost acţiunile acelea în instanţă şi nişte decizii care s-au pronunţat deja şi care au stabilit nişte lucruri. (...) Se mai pot face lucruri, dar analiza juridică nu e finalizată", a spus edilul general.

Reprezentanţii PNL Sector 3 au anunţat joi că vor face demersuri pentru organizarea unui referendum local în vederea recuperării zonei retrocedate din Parcul IOR. Liberalii au menţionat că au fost adunate 15.000 de semnături şi că vor depune o petiţie către Primăria Generală şi Consiliul general, în vederea demarării "tuturor demersurilor legale" pentru ca zona retrocedată din Parcul IOR să rămână spaţiu verde.

Pe 29 august, viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele (USR), declara că în zona retrocedată a Parcului IOR au avut loc 20 de incendii în ultimii doi ani.

O zi mai târziu, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, făcea apel la edilul Capitalei, Nicuşor Dan, să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a celor 11 hectare din Parcul IOR şi îi propunea o discuţie pentru identificarea unei soluţii în acest caz.

Tot pe 30 august, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declara că autoritatea locală şi firma de avocatură contractată sunt "foarte aproape" de o concluzie, în urma analizei juridice privind retrocedarea celor 11 hectare din Parcul IOR.

"În ce priveşte situaţia specială a Parcului IOR, acolo sunt două lucruri. Este pe de o parte chestiunea proprietăţii şi dacă dobândirea acelei proprietăţi s-a făcut în mod legal. Şi a doua chestiune - dacă există posibilitatea de a sancţiona mai drastic decât s-a făcut de către poliţiile locale tot ce s-a întâmplat în parcul IOR în ultimele luni. Pe ambele subiecte suntem foarte aproape, adică materialele pe care le-am primit de la avocaţi totalizează sute de pagini... Suntem foarte aproape de a avea o concluzie", a susţinut edilul general.

Sursa foto: Shutterstock.com / Cristina Ionescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri