Poliţia Locală a Capitalei atrage atenţia asupra faptului că articolele pirotehnice nu pot fi vândute persoanelor cu vârste mai mici de 16 ani şi nu trebuie utilizate în apropierea locuinţelor.

"Cu sezonul sărbătorilor în plină desfăşurare, dorim să vă amintim de regulile stricte privind utilizarea articolelor pirotehnice. Siguranţa noastră şi a celor din jur este prioritatea noastră aşa că vă rugăm să respectaţi următoarele reguli: articolele pirotehnice nu trebuie folosite între orele 24,00 şi 6,00, cu excepţii pentru evenimente autorizate şi perioadele de sărbători naţionale sau locale", a transmis Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

Totodată, se recomandă evitarea utilizării acestora în apropierea locuinţelor: mai puţin de 50 de metri faţă de case cu până la patru niveluri şi mai puţin de 100 de metri de cele cu peste patru niveluri. De asemenea, trebuie respectată o distanţă de cel puţin 500 de metri faţă de instalaţii electrice, depozite de combustibili şi instalaţii de gaze. Este interzisă utilizarea în păduri şi zone cu risc de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre. O altă zonă interzisă este cea din apropierea obiectivelor chimice, petrochimice şi a altor locuri cu risc de incendiu sau explozie.

"Comercializarea către persoanele sub vârsta legală de 16 ani este interzisă. (...) Folosirea articolelor pirotehnice cu zgomot excesiv poate duce la amenzi şi tulburarea ordinii publice. Ne dorim sărbători pline de bucurie şi fericire, dar să le petrecem şi în siguranţă. Respectaţi regulile şi aveţi grijă de voi şi de cei din jur", a mai transmis sursa citată.

Operaţiunile neautorizate, comercializarea către publicul larg a anumitor categorii de articole pirotehnice, precum şi nerespectarea altor reguli constituie infracţiuni şi contravenţii, sancţionate conform legii, a precizat Poliţia Locală a Capitalei.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri