Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a reiterat opoziţia faţă continuarea proiectului de la Podul Ciurel, arătând că se bazează pe un PUZ ilegal şi ar genera fluxuri mari de trafic în interiorul oraşului, transmite Agerpres.

"Proiectul de prelungire a acestei investiţii până la Şoseaua de Centură este un proiect al lui Nicolae Ceauşescu, care s-a numit străpungerea A1 - A2 şi care viza - nu numai România a făcut greşeala asta - unirea celor două autostrăzi, cea de la Piteşti şi cea de la Constanţa prin Piaţa Unirii. De 40 - 50 de ani, oamenii s-au convins că nu e soluţia corectă să distribui fluxurile mari de trafic prin interiorul oraşului. Proiectul acesta mai are două probleme mari, aşa cum el este desenat. Unu - trece la 20 de metri de bazinul de apă potabilă de la Roşu şi Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv un PUZ pentru acest proiect, în anii 2012, 2014, însă, Consiliul General, la propunerea primarului de atunci, a luat un proiect care era anulat irevocabil de instanţă şi l-a pus 'copy paste' în PUZ Sector 6. Din cauza asta, noi putem să vorbim astăzi din nou de acest proiect, pe care instanţa s-a pronunţat definitiv şi a spus că este ilegal", a explicat edilul general, într-o conferinţă de presă.

Nicuşor Dan şi-a exprimat în schimb susţinerea pentru realizarea celor zece drumuri radiale, menite să conecteze Bucureştiul de centura actuală şi, mai departe, de inelul de autostradă A0.

"Eu cred că noi avem o mare oportunitate, aşa cum au toate oraşele europene în care ne place să ne plimbăm. Avem o mare oportunitate de a transforma Dâmboviţa, care în momentul de faţă e un canal de beton în mijlocul oraşului, în ceva atractiv. Dacă vrei să foloseşti densitatea academică din zona Regie, din zona Grozăveşti, zona de la Biblioteca Naţională şi dacă vrei să îi dai un caracter cât mai pietonal, mai deschis - un spaţiu de creaţie - nu poţi să stimulezi aducerea fluxului de trafic. Acesta e motivul pentru care eu susţin foarte tare variantele alternative, care sunt aceste radiale care duc până în autostrada de centură, care să preia fluxurile", a transmis primarul general.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri