Sindicatul Poliţiştilor acuză Guvernul că poliţiştii şi militarii au fost "uitaţi din nou" la acordarea unor majorări salariale, în noua ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară.

Sindicaliştii ameninţă cu refuzul de a păzi secţiile de vot la alegerile din acest an, scrie Agerpres.

"Ne referim la proiectul OUG privind măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară, precum şi reglementarea unor aspecte organizatorice, postat în transparenţă pe site-ul Ministerului Muncii, care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice, mai puţin a unor familii ocupaţionale care au primit deja diferite majorări salariale, în ultimii ani, inclusiv 5%, începând cu luna ianuarie 2024, precum şi a familiei ocupaţionale Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, care este exclusă din acest proiect de act normativ, deşi are drepturi financiare semnificative de recuperat", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Ei reclamă că actuala guvernare are încă restanţe salariale de achitat, rezultate din neaplicarea la termenele prevăzute a Legii-cadru nr. 153/2017, dar şi alte drepturi financiare.

"Pentru conformitate, vi le reamintim, în detaliu: actualizarea în plată a normei de hrană (este neactualizată de peste 5 ani); aplicarea sporurilor / majorărilor / indemnizaţiilor / primelor la cuantumul actual, în plată, al salariului de funcţie / de bază / soldei; acordarea sporului pentru lucru cu informaţii clasificate prin raportare la salariul / solda în plată; acordarea majorării salariale pentru toate structurile care desfăşoară activităţi privind combaterea corupţiei, prin raportare la salariul / solda în plată; aplicarea majorării pentru funcţii de conducere / comandă la salariul / solda în plată; actualizarea compensaţiei pentru chirie la valoarea pieţei (drept neactualizat din 2009); emiterea Ordinului de ministru pentru acordarea majorării prevăzute la art. VIII din OUG nr. 26/2025", arată sursa citată.

Sindicaliştii apreciază că este necesară remedierea situaţiei în cauză, fapt pentru care se impun, la nivelul Guvernului, toate demersurile necesare pentru includerea celor din Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, între familiile ocupaţionale care vor beneficia de majorarea salarială propusă, de 10%.

Sursa foto: Shutterstock / RoClickMag

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri