Minutul antreprenoriat este cel mai nou feature din cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, o emisiune cu si despre antreprenori. Raspunde Razvan Toma, invitatul emisiunii Start-Up Wall-Street, un tanar in varsta de 27 de ani care a lansat in 2010 un proiect cu venituri anuale de 0,3 milioane de euro - CosuriGunoi.ro.

MINUTUL ANTREPRENORIAL - Un antreprenor raspunde in 60 de secunde unor intrebari fulger in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street





Wall-Street.ro: Primul sfat primit inainte sa devii antreprenor.

Razvan Toma: Eram foarte tanar cand am devenit antreprenor, asa ca mi-as fi dorit sa fi primit mai multe sfaturi. Sfatul meu a fost reprezentat de sustinerea familiei, iar acest lucru a fost cel mai important pentru mine.


Wall-Street.ro: Care sunt primele intrebari pe care sa le pun inainte sa devin antreprenor?

Razvan Toma: In primul rand, sa afli care este aversiunea ta la risc. Un antreprenor tanar trebuie sa aiba un apetit ridicat fata de risc. A fi antreprenor este ca si cum ai investi pe bursa. Nu trebuie sa-ti risipesti toata averea pe un proiect.

De asemenea, sa te gandesti la programul de lucru. A fi antreprenor nu inseamna un program de la 9 la 17 cum este la un job obisnuit, ci de la 9 la 9, adica 24 de ore".

Wall-Street.ro: Ar trebui sa iau in considerare esecul inainte sa lansez un start-up? De ce? Cum?

Razvan Toma: Da, este important. Intotdeauna am luat in considerare esecul si ma gandesc constant cum sa-l depasesc. Cand am inceput ma asteptam ca in maximum un an de zile sa se termine totul. Ma asteptam, de asemenea, ca piata sa mearga mai repede, toata lumea sa-si schimbe cosurile de gunoi, iar eu sa-mi iau o cota de 1-2%. Lucrurile n-au stat asa si mi-au dat ragaz sa ma extind.

(…) Este insa mult mai usor sa incepi o afacere atunci cand esti tanar, poate in timpul facultatii sau imediat dupa aceea, cand miza este mult mai mica. Practic, cand ai inceput sa ai familie, daca se intampla ceva dezastrul poate sa fie mare.

Tu ce opinie ai? Care sunt cele mai importante intrebari pe care trebuie sa le pui inainte sa devii antreprenor?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri