“Daca o firma din Romania nu ofera avantaje clare, ceva in plus, fata de o firma din India sau Costa Rica, atunci nu vine nimeni la tine «pe ochi frumosi». Sunt oameni de IT talentati in toate tarile”, considera Alexandru Lapusan, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.ro. Realizatorul si moderatorul emisiunii este Claudiu Vrinceanu, redactor-sef wall-street.ro.

Alexandru Lapusan considera ca noul val de antreprenori este axat pe ideea de a rezolva o problema, a aduce valoare clientului/utilizatorului, fata de “batranul” val de antreprenori care a plecat de pe anumite pozitii si a extrapolat pe marginea influentelor pe care le aveau la acea perioada.

Lapusan a relatat in emisiune ceea ce diferentiaza Zitec de anumiti concurenti. “Ne identificam complet si transparent cu nevoile clientilor nostri pana la a ajunge sa nu mai existe diferente clare intre noi si angajatii lor. Aplicam un proces foarte transparent de dezvoltare”.

Cu toate acestea, daca faci servicii de outsourcing e greu “sa te imbogatesti peste noapte”.

“Stresul, problemele de cash flow, bataile de cap sunt destul de mari. Am incercat sa complementam acest model de ceva care sa se apropie de un produs scalabil. De aceea, atunci cand un startup din afara a avut nevoie de dezvoltare suplimentara si poate nu a avut atunci fondurile necesare noi am alocat timpul si expertiza noastra in schimbul unui numar de actiuni”, spune el.

In prezent Zitec este actionar in patru proiecte americane, unul dintre ele, Zipongo, primind recent si o runda de finantare de peste 1 milion de dolari.

Urmareste emisiunea in cadrul inregistrarii de mai sus si afla informatii interesante si utile.