15 Octombrie 2013

Cele mai apreciate 10 afaceri romanesti la inceput de drum



Wall-Street.ro sustine activ antreprenoriatul romanesc si, din pozitia unuia dintre cele mai citite publicatii de afaceri, cum putem face acest lucru mai bine decat a scrie despre ele si a le face cunoscute? Iata 10 dintre cele mai comentate si apreciate start-up-uri prezentate in Wall-Street.ro. Care este preferatul tau?

Tanara ii sprijina pe romani sa se lase de fumat

A atras 45 de comentarii si incearca sa ajute oamenii sa se lase de un viciu uneori mortal – fumatul. Diana Vasiliu prezinta, in paginile Wall-Street.ro, implementarea fizica a metodei Allen Carr de a te lasa de fumat.


Parfumuri "made in Romania"

O tanara de 25 de ani din Romania si-a luat inima in dinti si a intrat pe un segment de piata foarte concurential – cel al parfumurilor. Diana Roman mizeaza pe natural, esentele din parfumuri fiind sanatoase si fara chimicale care dauneaza sanatatii.


Private banking in moda

Are studii de licenta si masterat in domeniul contabilitatii si informaticii de gestiune la ASE si a lucrat aproape doi ani ca analist la Raiffeisen Bank. Dar pentru ca era pasionata de moda, in perioada in care era angajata la banca, Laura Hincu.... mai avea un "job", era asistent, voluntar, pentru designerul Adrian Oianu. Experienta in banca a facut-o sa lanseze in 2010 „Laura Hincu – Exclusive Fashion Design”, un business cu haine facute la comanda care anul acesta va avea afaceri de 30-40.000 de euro.

Citeste mai multe despre proiectul tinerei.


Magazin online "fara zahar"

Teodora Kaltenbacher si Daniela Cusnir au lansat magazinul online Nosugarshop in urma unei investitii de 12.000 de euro, consumatorii putand gasi aici produse fara zahar, dar si informatii despre orice tip de alimentatie, despre regimuri de viata si opiniile medicilor.


Ce poti face cu 10.000 de euro de la stat?

Dupa patru ani petrecuti in sistemul bancar, Oana Dima a facut primii pasi in antreprenoriat in 2012 obtinand din partea statului o finantare nerambursabila de 10.000 euro prin proiectul "Tineri debutanti". I-a investit intr-o afacere cu produse cosmetice realizate in Marea Britanie, un business care i-ar putea aduce anul acesta venituri de peste 100.000 de euro.


Vopsitorie de biciclete: o afacere colorata

Lucian Simion are 28 de ani si, ca multi tineri, este pasionat de biciclete. Dupa doi ani petrecuti la Greenpeace pe pozitia coordonator de actiuni, a renuntat la jobul prin care “salva lumea” pentru a isi porni propria afacere – Bitacolor, o vopsitorie de biciclete.


Afacere cu piele argentiniana

Nu intotdeauna banii multi aduc fericirea ci mai ales a face un lucru cu pasiune, daruire, intelegere. Imaginatia si dorinta de a crea lucruri inedite au impins pe Dacian Selegean, pe sotia lui, sora ei si inca o prietena sa lanseze o afacere de prelucrare a pielii naturale, produsele finite fiind cumparate pe toate continentele.


Creativitate asiatica, implementata de trei romani

Upside-Down este un proiect construit de trei tineri ieseni care, inspirati de creativitatea si spiritul practic al indienilor, s-au hotarat sa deschida o afacere cu produse din textile, piele sau cauciuc reciclate. Ideea i-a venit Andreei Zaharescu in timpul petrecut in India in 2011, cand lucra ca intern pe marketing la o companie.


Terapia prin ras, un business "de criza"

“Oamenii care rad bine impreuna, muncesc bine impreuna” – aceasta este concluzia la care a ajuns dupa mai multi ani in mediul de business Monica Adriana Burcea, 30 de ani, masteranda SELS Business Administration din cadrul ASE si masteranda in Psihanaliza si Psihologie Psihanalitica. Pornind de la acea idee, tanara a lansat pe cont propriu un business de “terapie prin ras”.


Proiect de monitorizare online ce tinteste pietele majore din afara

Razvan Girmacea, fondator si dezvoltator Monitor Backlinks, are 30 de ani, din Iasi si este pasionat de Web si dezvoltare SEO. Activeaza de 10 ani in acest domeniu si, dupa un timp, a realizat ca exista foarte multi freelanceri care fac SEO care isi tin link-urile intr-un Excel/Spreadsheet. Verificarea manuala a acelor link-uri consuma timp, e plictisitoare si pot fi probleme care nu sunt vizibile aruncand doar o simpla privire.

Citeste povestea Monitor Backlinks.




Citeste si