Consiliul Concurentei a sanctionat patru companii cu o amenda in valoare totala de 12.487.017 lei (aprox. 2,8 milioane euro) pentru trucarea unor licitatii organizate de Ministerul Apararii Nationale.

Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiei, declansate din oficiu, privind practica concertata a companiilor de a truca licitatiile pentru achizitia produselor din gama “armament de infanterie” si „aparatura optica” aferenta, in perioada 2005-2007, astfel:

- S.C. Transcarpat Sportours International S.R.L. din Romania - 142.167 lei (32.020 Euro).
- J.P. Sauer & Sohn GmbH din Germania - 7.063.650 lei (1.590.912 Euro)
- San Swiss Arms AG din Elvetia - 2.860.900 lei (644.347 Euro).
- Brugger & Thomet AG din Elvetia - 2.420.300 lei (545.113 Euro).

Consiliul Concurentei a constatat ca S.C. Transcarpat Sportours International S.R.L. a fost impternicit de J.P. Sauer & Sohn GmbH, San Swiss Arms AG si Brugger & Thomet AG sa le reprezinte la licitatii si a a elaborat ofertele pentru fiecare companie. In acest fel, au fost impartite portofoliile de produse, astfel incat cele trei companii nu s-au mai concurat, desi exista aceasta posibilitate.

„Practic, S.C. Transcarpat a avut acces la informatii sensibile si a elaborat ofertele in asa fel incat sa maximizeze sansele de castig pentru fiecare companie. Un astfel de comportament contravine atat prevederilor legislatiei romanesti in domeniul concurentei, cat si prevederilor Tratatului de Functionare a Comunitatii Europene”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

Conform legislatiei in domeniul concurentei, practicile concertate reprezinta toate acele forme de coordonare care, fara sa ajunga la stadiul in care sa poata fi numite intelegeri, reprezinta tot o forma de cooperare intre companii care limiteaza sau elimina concurenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri