Daniel Ilinca (26 ani) si Silvia Timisescu (25 ani), doi fosti colegi de facultate la Matematica-Informatica, si un investitor american si-au propus sa corecteze invatamantul romanesc printr-un business de educatie bazat pe o idee din Evul Mediu. Asa ca s-au pus pe treaba si cu o investitie de 40.000 de dolari au creat Logos Academy, un before&after school in care copiii invata dupa modelul classical education: gramatica, logica si retorica.

Dupa o discutie despre invatamantul din Romania, cei doi absolventi ai Universitatii din Bucuresti au decis ca vor sa schimbe educatia din tara noastra. Au inceput sa caute o franciza in Europa care sa se potriveasca nevoilor din Romania, insa nu au gasit. Ulterior, Daniel, care detine o firma de IT, i-a povestit partenerului sau american ce planuri are, iar acesta i-a propus modelul classical education, care functioneaza de ani buni in SUA.

Modelul classical education cuprinde trei parti, gramatica, logica si retorica, specifice invatamantului elementar din Evul Mediu. Practic, aceasta forma de educatie ajuta elevii sa-si dezvolte o gandire critica si sa inteleaga legaturile dintre discipline, ceea ce nu se intampla in scolile din Romania. Dupa modelul classical education au invatat si marii ganditori ai lumii, Arhimede, Galileo Galilei, Isaac Newton, William Shakespeare, Albert Einstein, Thomas Jefferson.

Cu acest model de educatie, Daniel, Silvia si investitorul american Jason Fisher (42 ani), co-fondator si CEO al Cornerstone Technologies International, si-au creat business-ul in aproximativ doua luni de zile .

"Investitia initiala se ridica la aproximativ 40.000 dolari, iar cea mai mare parte a sumei a fost folosita pentru inchiriere si dotare. Investitia este destul de mare, dar peram sa o recuperam in primii doi ani, insa planul este sa ne extindem asa ca vom reinvesti profitul initial", spune Daniel Ilinca (foto), potrivit caruia banii au provenit din sursele proprii ale celor trei parteneri.

Dar care este ratiunea financiara pentru un business de educatie?

Daniel Ilinca sustine ca parintii din Romania sunt preocupati de educarea copiilor lor si ca sunt dispusi sa investeasca in programe extra-scolare pentru cei mici. Insa targetul Logos Academy sunt parintii cu venituri peste medie, fapt pentru care si sediul scolii a fost stabilit in zona Arcul de Triumf din Capitala, o zona cu peste 8 scoli de stat ( clasele 0 - 8) in proximitate.

"Discutam cu Jason, partenerul nostru american, si am realizat ca in Romania lucrurile nu sunt chiar atat de negre cand vine vorba despre investia parintilor in educatia propriilor copii. De fapt, am fost surprins sa aflu ca in State parintii sunt mult mai rezervati in a cheltui bani pentru activitati extra-scolare de intelegere si aprofundare a cunostintelor dobandite, cu atat mai mult in primii ani de invatare. La noi parintii incearca si depun foarte mult efort in aceasta directie. Problema este ca alternativele sunt totusi putine, mai ales cele non-formale. Pe de alta parte, o alta problema pe care un astfel de program o rezolva este timpul din ce in ce mai limitat al parintilor", povesteste Daniel Ilinca.

Astfel, tanarul antreprenor estimeaza ca in toamna va fi inscris un numar minim de 50-60 de copii, care vor fi impartiti in grupe de 8-12. Numarul maxim de copii pe care il pot primi in sediu este de aproximativ 80. Aici lucreaza 14 profesori, invatatori si colaboratori, specializati in domenii ca matematica, informatica, fizica, chimie, istorie, geografie, medicina, psihologie, lmbi straine si arte.

Cei trei fondatori si-au propus ca in viitorul apropiat sa francizeze business-ul Logos Academy. Totodata, planul lor este ca dupa primii doi ani in care Logos Academy va functiona ca o alternativa de before si after school, sa incepa sa functionam si ca o scoala privata.

"Sistemul educational din Romania este unul foarte bun, dar nu pentru societatea de astazi. Sistemul actual a functionat foarte bine dupa revolutia industriala cand societatea avea alte nevoie. Trebuie sa fim constienti ca o societate e caracterizata in primul rand de dinamism. Particularitatile si nevoile societatii noastre s-au schimbat odata cu evolutia fantastica a tehnologiei. Avem nevoie de indivizi creativi, cu baza unei gandiri critice, persoane independente si autodidacte care sa-si asume riscuri si sa tinda mereu spre inovatie", conchide Daniel Ilinca, unul dintre fodnatorii Logos Academy.

Sursa foto: Copii la Logos Academy/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri