Ministerul Economiei are de alocat 189 de mil. euro pentru startup-uri. Banii sunt europeni

Ministerul Economiei va aloca 189 de milioane de euro startup-urilor in perioada 2016-2020, fondurile fiind structurale, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Dintre acestea, 35 de milioane de euro sunt destinate industriilor creative (inclusiv sectorul software). Banii vor fi alocati in baza unui parteneriat intre Ministerul Economiei, Cancelaria premierului si Ministerul Culturii.

Restul de 154 de milioane de euro vor fi investite in afacerile lansate de tinerii sub 35 de ani (SRL-D), in proiectele antreprenorilor romani din strainatate, astfel incat acestia sa se reintoarca in Romania pentru a lansa business-uri si in programul „ A doua sansa”, de sustinere a intreprinzatorilor care au esuat la prima afacere.

„Esecul ar trebui perceput altfel, iar noi gandim un program denumit <<A doua sansa>> pentru cei care au esuat in primul business si care vor sa lanseze o noua afacere. Vrem sa facem acest lucru pentru a reduce aceasta frica fata de esec”, a explicat Vrinceanu.

Toate finantarile care vor fi oferite vor fi pentru companii de tip start-up.

„In fiecare luna apar 1.000 de afaceri de tip SRL-D, la 1 martie erau peste 27.000 de astfel de initiative. Pe SRL-D vrem sa aplicam aceeasi schema pe care o aplicam pe programele nationale de succes in privinta fondurilor europene, pentru a creste valoarea sumelor oferite SRL-D-urilor”, a mai spus Claudiu Vrinceanu.

De asemenea, finantarile pentru romanii cu afaceri in diaspora se adreseaza conationalilor de pretutindeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri