Daca vrei sa pornesti o afacere, trebuie sa investesti permanent in dezvoltarea ta. Lectura este cea mai la indemana metoda de a face acest lucru, cartile fiind o investitie ieftina, dar care se recupereaza rapid si continuu. Publicatia entrepreneur.com a facut o selectie de 6 carti pe care orice antreprenor entuziasmat si creativ ar trebui sa le citeasca.

Accesul la informatie a ajuns aproape nelimitat, asa ca nu mai exista scuze. Gandeste-te ca poti citi intr-un singur week-end, in 200 de pagini, informatii pe care experti din intreaga lume le-au studiat si analizat ani la rand, dedicandu-si intreaga viata pentru a raspunde la o intrebare. Iar tu esti la doar un click distanta de toate raspunsurile.

Orice alegi sa citesti, te va ajuta. Fictiunea dezvolta creativitatea, non-fictiunea imbogateste cunostintele, biografiile iti dezvaluie obiceiuri si secrete despre cei pe care ii admiri.

Specialistii de la entrepreneur.com recomanda cateva carti esentiale pentru cei care vor sa porneasca o afacere sau sa isi schimbe vietile:

1. Mastery, de Robert Greene

Cartea reuneste lectii de viata si de business de la antreprenori, artisti sau oameni de stiinta de renume mondial. Toate invataturile lor sunt insotite de sfaturi concrete si directii de actiune. Robert Green este si autor al bestsellerului „48 de legi ale puterii”.

2. SCRUM, de Jeff Sutherland

Cartea SCRUM va redesena complet modul in care privesti propria ta viata si, mai specific, lista de prioritati. Pe langa sfaturi de productivitate, cartea te ajuta sa schimbi felul in care faci lucrurile si sa devii mult mai eficient.

3. The Art of Learning, de Josh Waitzkin

Waitzkin este un fenomen al sahului si campion mondial la arte martiale. In cartea „The art of learning”, autorul dezvaluie tot ce a invatat despre cum sa captezi rapid informatii si cum sa ajungi de la mediocru la elita in orice disciplina.

4. Deep Work, de Cal Newport

Cal Newport este un profesor doctor din Georgetown care, in aceasta carte, sintetizeaza conceptul concentrarii. De ce unii pot duce volume mari de munca, la nivel inalt, in timp ce altii se chinuie sa finalizeze un task? Intreaga societate are nevoie de pastile care sa stimuleze creierul sau doar intelegem gresit idei fundamentale despre concentrare? O carte profunda, care trebuie citita.

5. The Hard Thing About Hard Things, de Ben Horowitz

Autorul este co-fondator al Andreessen Horowitz, una dintre cele mai respectate firme de venture capital din lume. Inainte, a fost CEO-ul unei companii de software sortita esecului. Cartea sa detalieaza toate starile de spirit si ideile pe care a trebuit sa le adopte si transformarile interioare pe care le-a suferit inainte de a schimba soarta companiei, pe care a vandut-o ulterior pentru mai mult de 1,6 miliarde de dolari.

6. Meditations - Marcus Aurelius

Aurelius a fost unul dintre cei mai mari imparati ai Romei, cunoscuti de multi ca „Regele filosof”. Desi a fost unul dintre cei mai puternici oameni din istorie, si el s-a confruntat cu probleme si dileme, ca noi toti. Cartea, care nu ar fi trebuit sa fie publicata niciodata, este un jurnal al gandurilor si problemelor sale, al dilemelor si durerilor. Este o piatra de temelie a curentului de filozofie stoica si pune viata intr-o perspectiva unica.

Sursa foto: BsWei/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri