Adriana (29 de ani) si Petru (32 de ani) se ocupa cu amenajari interioare intr-un atelier din Bucuresti – Atelier Moldoveanu – infiintat in 1991. Conceptul Fabrica de litere s-a nascut oficial in mai 2015, investitia fiind de 2.000 de euro.

”Ideea ne-a venit din momentul in care am propus primele doua litere intr-un proiect de amenajare, litere pe care le-am executat in propriul atelier. Prima comanda a venit foarte repede, exact in ziua in care a fost lansata pagina de Facebook, din partea unei colege arhitecte, care cauta sa faca litere de acest gen pentru un bistro, dar nu stia la cine sa apeleze. Prima comanda au fost literele BAR. A fost un business profitabil inca de la inceput”, povesteste Adriana.

Fabrica de Litere

Cele mai multe proiecte vin zona companiilor, literele fiind potrivite pentru semnalistica, acestea putand fi montate atat in interior, cat si la exterior. Printre clientii cu care au lucrat deja se numara Transavia, Kanal D, Coca Cola, Metaxa, Ambasad’or Events, Medicine Park by Tuncay Ozturk, Studiourile Frame – cadru Buftea, HBO Romania, Silver Church, Tapo, A’List, Glamour, Carturesti, Roaba de Cultura.

O provocare foarte mare a fost realizarea unor litere cu inaltimea de 2,3 metri pentru Ambasad’or Events, cele mai mari facute de cei doi arhitecti pana acum. ”Manipularea si montajul lor in conditii de furtuna a fost cu peripetii”, puncteaza Petru.

Citeste si:

Fabrica de Litere

Pretul per litera este calculat in functie de inaltimea si finisajul literei. Preturile pleaca de la 65 euro (inclusiv TVA) si poate ajunge la valori mari, cum a fost cazul celor 20 litere de 2,3 m inaltime realizate pentru Ambasad’or Events, ce se desfasurau pe 40 m lungime, de-a lungul unei piscine.

Fabrica de Litere

”In functie de complexitate, constructia unei litere poate dura de la cateva ore, la cateva zile, in cazul unui numar mai mare de litere. Un alt factor care influenteaza livrarea acestora este numarul de comenzi pe care il avem in acel moment”, explica Adriana.

Echipa care lucreaza la acest proiect este formata din sapte oameni.