Romanii care se intorc in tara sa faca afaceri ar putea primi 50.000 de euro

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a declarat, luni, la Alba Iulia, ca un ghid al unui proiect guvernamental care prevede acordarea de subventii romanilor din diaspora care se intorc in tara ca sa faca afaceri va fi lansat in dezbatere in aceasta saptamana, suma acordata putand ajunge la 50.000 de euro.

Cristian Ghinea a spus, intr-o conferinta de presa, ca proiectul este similar proiectului Romania Start Up Plus care are ca scop incurajarea afacerilor de tip "start-up”din Romania.

"Anumiti antreprenori, care pot fi companii, autoritati locale, organizatii nonguvernamentale, care depun un proiect, iau o suma de bani si se angajeaza sa faca pregatire pentru viitori antreprenori, sa le dea o subventie pe o perioada de timp. Subventia va fi in doua transe: o prima transa pentru inceperea afacerii si peste un an vine a doua transa in functie de vanzarile efective, daca ai reusit sa faci o afacere care chiar vinde pe piata statul iti da a doua transa. Am lansat acest program pentru romanii din Romania care vor sa inceapa o afacere. Vrem sa facem ceva similar si pentru romanii din diaspora care vor sa se intoarca. Programul din diaspora este o copie fidela a programului pentru romanii de acasa”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, conform News.ro.

Cristian Ghinea a mai spus ca pentru programul destinat romanilor din diaspora suma acordata ca subventie ar putea ajunge pana la 50.000 de euro.

"Ne-am gandit ca pentru diaspora, dat fiind ca este mai greu sa atragi un om din strainatate, sa fie o suma mai mare. Suma s-ar putea sa ajunga la 50.000 de euro. Cred ca vom pune in dezbatere publica acest ghid chiar saptamana aceasta, imediat ce vom avea avizul Consiliului Concurentei care trebuie sa aprobe aceasta schema”, a mai spus Ghinea.

Citeste si:
USR propune o garanție unică pentru toate tipurile de ambalaje
USR propune o garanție unică...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Potrivit acestuia, schema de finantare prevede ca sa existe un promotor de proiect care sa aiba parteneriat cu organizatiile a romanilor din diaspora, aceasta organizatie va face o recrutare si cei care se intorc in Romania vor avea aceasta prima de instalare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri