Proprietarii Coffee 2 Go (Vlad Timaru, Iuliana Timaru si Mircea Radulescu) au lansat afacerea in 2013 si, doi ani mai tarziu, au demarat procesul de francizare. Ìn prezent, detin 6 kiosk-uri proprii in Bucuresti si 10 in regim de franciza in tara iar planul este de extindere in toate marile orase.

In cazul francizei Coffee 2 Go, francizatul suporta investitia initiala (echipamente, marfuri si materii prime, cheltuielile cu chiria, autorizarile..etc ). Taxa de intrare in franciza este zero, conform informatiilor oferite de Vlad Timaru, unul dintre actionarii companiei, iar redeventa lunara reprezinta contravaloare serviciilor de know-how (brand, retetar, consultanta...etc), transfer de proprietate intelectuala, apartenenta la un grup de societati similare de succes..etc, posibilitatea de a accesa furnizori ale caror preturi au fost negociate anterior.

“Francizarea inseamna ca noi am construit o afacere de succes, cu indicatori de performanta atractivi, a carei “secrete” suntem dispusi sa le oferim si altor antreprenori. Aceasta afacere n-o putem controla in orase altele decat Bucuresti, deci extinderea in provincie se va realiza exclusiv prin intermediul francizatilor”, a declarat Vlad Timaru, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Cat costa

Investitia initiala este de intr-o franciza Coffee 2 Go este 9.999 euro cu TVA inclus, suma ce include: kiosk-ul complet mobilat si utilat, personalizat, iluminat,transportat si montat la locatie, precum si totalitatea echipamentelor de bar necesare functionarii (espressoare, blendere, aparate de spuma lapte, frigider, congelator, accesorii de bar (pahare de inox, lingurite, organizatoare de bar...etc).

La aceasta suma, se adauga inca 2000 euro - cheltuieli cu chiria initiala, cu racordarea la utilitati, cu autorizarea, cu stocul initial de materii prime si materiale.

Conditii

“Un francizat trebuie sa aiba un minim de pregatire economica si o dorinta de implicare. Nu sunt alte restrictii (de varsta, experienta similara,finaciara), oricine poate deveni un bun manager (in acest domeniu) daca urmeaza pasii pe care ii sugeram noi”, a declarat Vlad Timaru.

In terrmen de 30 zile de la semnarea contractului, Coffee 2 Go livreaza mini coffee shop-ul la locatie, gata de functionare.

In parteneriat este inclusa si consultanta permanenta, de la infiintarea firmei pana la obtinerea autorizatiilor, pregarirea personalului, mentenanta echipamentelor, retetare, promovare si daca se doreste, chiar si business plan.

Cat plateste francizatul

  • Pentru locatiile de tip kiosk, redeventa este de 300 euro+tva lunar
  • Pentru locatiile inchise (spatii comerciale amenajate ca si coffee shop), redeventa este de 200 euro+tva lunar.

Redeventa lunara, asa cum este ea definita prin lege, reprezinta contravaloare serviciilor de know-how (brand, retetar, consultanta...etc), transfer de proprietate intelectuala, apartenenta la un grup de societati similare de succes..etc, posibilitatea de a accesa furnizori ale caror preturi au fost negociate de catre noi, cu atuul volumului mare de produse achizitionate..etc..

Conform informatiilor furnizate de companie, marja medie a profitului (inainte de impozitare) este de 40% din total vanzari.

Este franzica o idee mai buna decat un business de la 0?

“Noi am investit mult, atat bani cat si timp, facand teste dar si greseli, pe care acesta, daca urmeaza sfaturile noastre nu mai e nevoie sa le faca. Riscul de a incepe o afacere de la zero este unul foarte mare, indiferent de experienta pe care o ai. Noi pe de alta parte, incercam sa minimizam riscul acestuia, atat prin prisma experientei noastre, cat si prin sistemul de buy-back (in cazul in care, dupa un an de functionare, indicatorii acestuia nu sunt satisfacatori, ne oferim sa rascumparam investitia initiala, la un pret negociat in functie de uzura si amoritizarea echipamentelor). Si, nu in ultimul rand, pentru preturile de achizitie a materiilor prime principale, pret negociat de noi prin volumul mare tranzactionat. (cafea: 600kg lunar, lapte 3000 litri lunar, pahare:60.000 lunar...etc)”

Vlad Timaru, fondator Coffee 2 Go

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri