Imagineaza-ti acest lucru. Te duci la biroul tau in acea ultima dimineata de luni. Ai petrecut ani de zile la acest loc de munca, ceea ce nu a fost tocmai ce ti-ai dorit sa faci in viata, dar zambesti ca aproape s-a terminat. E ultima ta saptamana. Asta este. Esti pe cale sa parasesti lumea corporatistilor si sa incepi sa-ti traiesti visul de a deveni antreprenor.

Vei petrece zilele urmatoare spunand colegilor la revedere, iar la sfarsitul saptamanii iti vei strange lucrurile. In weekend vei sta cu cei dragi si te vei relaxa. Vei adormi, fara sa te gandesti ca ai uitat sa-ti setezi alarma pentru luni dimineata. Te trezesti fara alarma, zambesti pana cand te doare fata de la atata zambet si simti libertatea.

Acum ca visul de a fi antreprenor a devenit realitate, incepe adevarata munca a vietii tale. Vei fi liber intr-un fel in care nu ai mai fost, dar cum iti vei plati de acum incolo facturile depinde doar de tine. Suma pe care o vei castiga va fi proportionala cu cantitatea de munca pe care o vei avea in afacerea ta. Citeste in continuare cinci lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii cand conduci propria afacere, potrivit Entrepreneur.

1. Ce rezultate vrei sa obtii?

Pentru a ajunge departe, trebuie sa stii unde mergi. Este acelasi lucru ca in orice afacere. Pentru a reusi, trebuie sa stii de la inceput ce rezultate vrei sa ai. Cu siguranta nu ai vrut sa fii propriul tau sef numai pentru a avea mai multi bani, ci si libertatea de a decide, de a schimba anumite lucruri.

Stabileste din timp obiectivele afacerii tale si fii sincer cu tine atunci cand setezi anumite praguri. Iti poti seta obiective mai mari, dar realizabile si sa incerci de fiecare data sa fii mai bun.

2. Construieste strategii

Sa fii sef inseamna mai mult decat sa-ti semnezi numele pe cateva documente. Aceasta inseamna ca esti persoana resposabila de cresterea afacerii tale. Pentru a creste, trebuie sa implementezi strategii si sa pui in practica sisteme care iti vor aduce succes. Ai nevoie de strategii de marketing, planuri pentru fiecare trimestru, obiective de vanzari, un sistem de organizare a timpului si multe altele. Cauta care sunt sistemele din piata care functioneaza cel mai bine pentru a dezvolta tipul de afacere pe care il ai.

3. Scopul principal este sa devii tu mai bun

Vei fi un sef mai bun pe masura ce vei deveni o persoana mai buna. Dezvoltarea ta personala este inseparabila de cresterea afacerii tale.

Continua sa duci un stil de viata sanatos. Nu uita de sport, asa vei avea mai multa energie. Citeste carti si consuma continut care te educa si te inspira. Doar un antreprenor puternic dezvolta o afacere uimitoare.

4. Foloseste instrumente si oportunitati actuale

Putem spune ca suntem norocosi ca traim in era internetului. Peste 3,5 miliarde de oameni sunt conectati la internet in fiecare zi. Aproximativ 2,46 miliarde de persoane folosesc retele de socializare in fiecare zi. Astazi, putem accesa toate informatiile pe care le dorim - despre orice - cu cateva click-uri. Daca vei folosi aceste oportunitati in avantajul tau, vei avea de castigat.

5. Fii inconjurat de antreprenori care te incurajeaza

Cercul tau de prieteni/cunostinte are un efect asupra succesului pe care il obtii. Ar trebui sa fii mereu inconjurat de antreprenorii care te inspira si te motiveaza sa devii mai bun. Grupurile de antreprenori locali fac lucruri grozave si pot aduce schimbari semnificative comunitatii.

Sursa foto: Shutterstock / bleakstar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri