Programul Start-Up Nation 2018, deschis pe 27 decembrie anul trecut, a atras pana in acest moment peste 20.000 de utilizatori si peste 14.000 de planuri de afaceri inregistrate in aplicatie.

Inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 a fost deschisa la finalul anului trecut, oferindu-le celor care se inscriu sansa de a obtine o finantare nerambursabila de 200.000 de lei.

''De la momentul deschiderii aplicatiei pentru programul Start-Up Nation 2018 si pana in acest moment au fost implementate deja peste 14.000 de planuri de afaceri in sistem, numarul de utilizatori ajungand la 20.000'', a precizat Radu Oprea, ministrul Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului in cadrul unei conferinte de presa.

Cine se poate inscrie in Programul Start-Up Nation 2018?

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, cu prioritate in zonele geografice mai putin dezvoltate economic, in care densitatea IMM-urilor este redusa comparativ cu media europeana, crearea de noi locuri de munca si insertia pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor.

Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului. Inscrierea planului de afaceri se poate face pana pe 12 februarie 2019.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului. Pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Citeste si:
Au inceput inscrierile pentru Start-up Nation 2018
Programul Start-Up Nation...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Un ambalaj returnabil pentru comerțul online intră în teste la Cărturești
Setari Cookie-uri