Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) împreună cu echipa Viziere.ro, un consorțiu de organizații de tineri inventatori români de la Nod Makerspace, Clarkvision și THE PLOT, au realizat o alternativă pentru echipamentul de protecție medical. Este vorba de viziere de protecție confecționate din plastic PET.

"Ca studenți la medicină, este datoria noastră să fim parte şi să susținem inițiativele care pot spijini eforturile naționale împotriva COVID-19. Vizierele PET sunt cel mai bun exemplu de de mobilizare de tineret pentru o soluție rapidă şi concretă de protecție a pacienților şi personalului medical. Încurajăm societatea civilă să susțină aceasta inițiativă non-profit şi voluntarii SSMB vor lucra alături de echipa de producție pentru a asigura că un număr cât mai mare de profesionişti beneficiază de viziere", a declarat Rareș Baloi, Președinte SSMB.

Reprezentanții echipei viziere.ro spun că au primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU și jandarmi. Din cauza ritmului alert, stocurile vizierelor din comerț au fost epuizate.

„Am prototipat și producem o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventam, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă”, a scris Vlad Măcelaru, inițiator și reprezentant al echipei Viziere.ro.

Totodată, se recomandă dezinfectarea vizierelor de către utilizatorul acesteia, la primire și după fiecare folosire. Viziera este o masură de protecție suplimentară fată de cele existente pe piață și nu deține în acest moment omologări.

”Urmăream un grup internațional de makeri care începuseră să caute soluții tehnice pentru stopa răspândirea virusului. De acolo am reținut că va fi o nevoie de ventilatoare pentru respirat, am cerut feedback-ul unui doctor de la noi care mi-a zis că sunt mai complicat de făcut astea, în schimb mi-a trimis o poză cu echipamentul lor complet. De acolo, am extras viziera, despre care mi-am dat seama că poate fi produsă în fablab-urile și makerspace-urile de la noi”, a spus Mihai Toma, inițiatorul ideii.

Următorul pas e de a trimite viziere acolo unde e nevoie de ele. „Pentru asta rugăm cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi sau oricine are nevoie în activitatea sa de viziere dar și persoanele care doresc să ne susțină în acest demers, să completeze formularul de pe site. Mai mult, în acest demers avem mare mare nevoie de voluntari, coordonatori, sponsorizări în bani și materiale precum și de centre CNC regionale”

“În afară de resursele umane necesare pentru a confecționa cât mai multe viziere, materialele de care avem nevoie cel mai urgent în acest moment sunt: plăci PETG 0.5 mm, buretele EVA 20mm grosime, bandă scai tip Velcro 20mm lățime, scoci dublu adeziv 20mm, capse pentru capsator de birou și cutii de transport 300(L)x220(l)(sau mai mult) x230(h)mm. Contăm pe voluntari serioși și dedicați, momentan din București, care să ne ajute la realizarea lor pentru ca momentan le asamblăm manual”, a spus și Ionuț Moldovanu, coordonatorul procesului de producție.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri