Am impresia că foarte mulți marketeri, vânzători și antreprenori nu prea înțeleg scopul testimonialelor. Foarte mulți consideră că atât timp cât sunt lăudat, atunci este foarte bine.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul fondatorul TBF.

Însă testimonialele care laudă fără scop, nu schimbă comportamentul prospecților. Mai mult… nu sunt urmărite… pentru că nimeni nu are interesul de a-ți asculta fanii vorbind despre cât de tare ești tu. Testimonialele bune rezolvă cele mai importante obiecții pe care le poate avea un prospect.

Dacă în industria ta este o teamă legată de timpul de livrare. Atunci ia câteva testimoniale de la clienți pe acest subiect.

Dacă în industria ta este o teamă legată de calitatea produsului. Atunci ia câteva testimoniale despre calitate.

Dacă în restaurantul tău fast food oamenii se tem pentru sănătate. Atunci ia testimoniale de la doctori sau nutriționiști care mănâncă de la tine.

Testimonialele au un scop. Să rezolve obiecțiile care nu pot fi tratate prin garanții.

Poți să scrii o carte de 180 de pagini într-un an de zile, cu doar 15 minute pe zi

Pe 25 februarie 2020 am scris și am trimis primul fundament. Timp de 73 de săptămâni (cu excepția unei vacanțe de 2 săptămâni în decembrie), am scris câte un fundament în fiecare zi lucrătoare.

În general, îmi ia aproximativ 15 minute să scriu un fundament. Câteodată mai mult (când nu am deloc inspirație), câteodată mai puțin. Însă în medie… un sfert de oră.

Fiecare fundament are în medie 200 de cuvinte.

Așa că… dacă este să facem un calcul simplu: 200 cuvinte x 365 fundamente = 73,000 cuvinte. În pagini de carte asta înseamnă aproximativ 180 de pagini.

Partea interesantă este că în medie… cărțile din librării au aproximativ 180 de pagini. Dacă excludem fițuicile pe care unii le numesc cărți și au 30,000 de cuvinte.

Ce vreau să spun de fapt… este că, dacă dedici 15 minute pe zi scrisului, și ai disciplina să faci asta zi de zi, în fix 1 an de zile poți scrie o carte. Toți avem 15 minute pe zi. Oricât de ocupați sau obosiți suntem.

Majoritatea lucrurilor mari sunt obținute din aceste mici acțiuni pe care le facem disciplinat. Vreau să îți mulțumesc ție și miilor de antreprenori și lideri care citesc Fundamentul Zilei în fiecare dimineață. Și normal… ne auzim mâine cu un alt fundament :).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri