92% dintre tinerii interesati de antreprenoriat vor sa isi deschida o afacere in urmatoarele 6 luni

Conform unui studiu realizat de Tineriantreprenori.ro, primul program de mentorat pentru viitori antreprenori, organizat de Junior Chamber International Bucuresti, 92% dintre cei 203 tineri care s-au inscris in program vor sa isi deschida o afacere in urmatoarele 6 luni. Respondentii sunt tineri, absolventi de liceu sau de facultate, cu varste intre 18 si 35 de ani.

Doar 30% dintre acesti tineri au un model de antreprenor la care se raporteaza. Acesti antreprenori sunt deopotriva romani: Marius Ghenea (8 nominalizari), tatal meu (4 nominalizari), Radu Octavian, Radu Georgescu (3 nominalizari) cat si straini: Donald Trump (7 nominalizari), Robert Kiosaky (6 nominalizari), Bill Gates (3 nominalizari).

”Numarul covarsitor de tineri care vor sa isi infiinteze o companie ne-a suprins destul de tare initial, insa, dupa ce am cunoscut si personal pe cei 40 de finalisti ai selectiei pentru program, suntem optimisti in ceea priveste viitorul mediului de afaceri romanesc”, afirma Mihai Nasaudean, responsabilul de marketing al JCI Bucuresti.

Fiecare participant la programul tineriantreprenori.ro va avea un mentor personal cu care va petrece doua saptamani la biroul celui din urma. Mentorii sunt antreprenori care au dezvoltat start-up-uri (3-5 ani vechime), dornici sa impartaseasca din experienta si din succesul personal, dar si din greselile facute si din dificultatile prin care au trecut.

Misiunea proiectului este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si de a-i sprijini pe acestia in initiativele lor, prin transfer de know-how, prin mentorat si prin training.

„Antreprenoriatul nu se preda. Cum spunea Rockefeller: antreprenorii nu se creeaza, se nasc. Ceea ce vreau sa fac insa este sa le dau participantilor ocazia de a vedea ce inseamna o afacere, care sunt plusurile si minusurile, cu ce anume se pot confrunta, intr-un cuvant ce ii asteapta daca iau decizia de a-si deschide o afacere. Si mai mult, sa-i ajut sa-si dea seama daca au vocatia de antreprenor”, declara Loredana Manolache, director general Power ON expert si mentor in cadrul proiectului.

In urma acestui proiect se va crea o retea de tineri antreprenori ce vor putea continua relatia de colaborare initiata in timpul proiectului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri