Aceasta etapa in extindere va creste capacitatea Wizz Air in Ungaria la 2,5 milioane de locuri pe an.

Cea de-a sasea aeronava, dintr-o serie de noi aeronave anuntate, va opera primele zboruri in aprilie 2012, spre Malaga (Spania), Bucuresti si Cluj (Romania), Varsovia (Polonia), Sofia (Bulgaria), Larnaca (Cipru) si Heraklion, Zakynthos, Rhodos, Salonic (Grecia). Cu aceste noi dezvoltari si datorita cresterii anuntate saptamana trecuta, Wizz Air a adaugat retelei existente, peste 1 milion de locuri.

In plus, Wizz Air ofera pasagerilor 2.500 de locuri de la 9 euro.

Wizz Air isi propune, de asemenea, sa introduca zboruri catre piete din afara Europei, cum ar fi Tel Aviv, Kiev, Moscova si Istanbul, pasi aflati in curs de dezbatere.

Citeste si:

Datorita cresterii din Budapesta, Wizz Air se afla in proces de recrutare a 100 de persoane, aducand numarul total al angajatilor din Budapesta la 400. In plus, aproximativ 2.000 de locuri de munca au fost create in industriile ce deservesc operatiunile Wizz Air.

Compania aeriana vrea sa investeasca 100 de milioane de dolari pentru extinderea operatiunilor din Budapesta, numarul de zboruri saptamanale aproape ca se va dubla, dupa ce operatorul ungar Malev si-a incetat activitatea.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Flota companiei este compusa din 34 aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania.