"Parerea mea este ca pierd turisti si evident ca pierd, dar daca dansilor le convine sa tina hotelurile asa, fara all inclusive, si calculele lor releva ca merita asa, e afacerea dansilor. Cei care ar trebui sa ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil ca nu sunt atat de rentabile pentru ei cum sunt mesele daca le vand separat", a spus ministrul, citat de Mediafax.

El afirma ca hotelierii ar trebui sa inteleaga ca un profit mai mic de la mai multi oameni poate fi egal cu un profit mai mare de la mai putini turisti.

"Ramane acum la latitudinea lor, sunt agenti privati si noi nu le putem impune sa faca aceste pachete, in afara de o recomandare ca ar fi bine sa le faca, pentru a intra si pe alte piete", a adaugat Petrescu.

Pe litoralul romanesc sunt doar cateva hoteluri cu servicii all inclusive.

Imaginea proasta a Romaniei aduce si beneficii - turistii pleaca placut surprinsi

Turistii straini vin cu asteptari foarte mici in Romania si pleaca placut surprinsi, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, dupa ce institutia pe care o conduce a investit in ultimii ani cateva zeci de milioane de euro in promovare externa.

Citeste si:

"Din discutiile pe care le-am avut cu turoperatorii germani nu ni se reproseaza prea multe lucruri. Majoritatea turistilor care vin in Romania prin acesti turoperatori (...) pleaca cu sentimentul ca au gasit cu totul altceva decat ce se asteptau, pentru ca au asteptari foarte mici si pentru ca lucrurile pe care le gasesc in Romania sunt diferite fata de ce asteptau ei", a spus Petrescu la targul de turism de la Berlin.

El a adaugat ca strainii sunt multumiti de ce gasesc in Romania.

"Faptul ca atunci cand te intorci din Romania ai sentimentul ca ai primit mai mult decat ce te asteptai cred ca e un lucru bun si pe care putem sa construim foarte mult in continuare", a mai spus Petrescu.