Mii de turisti au ales sa petreaca acest week-end in statiunile de pe Valea Prahovei, unde conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt foarte bune, stratul de zapada pe partii masurand cateva zeci de centimetri, scrie Mediafax.

Aproximativ 3.000 de turisti se afla, sambata, pe partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine in Bucegi si care fac parte din domeniul schiabil al statiunii Sinaia.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, a declarat ca toate instalatiile de transport pe cablu din statiune functioneaza la capacitate maxima, iar conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt foarte bune.

Citeste si:

Administratorul domeniului schiabil din Azuga, Vasile Richea, a afirmat ca aceasta statiune este plina si ca pe partiile din Azuga se afla, sambata, aproximativ 3.000 de turisti. Pe partiile din Azuga stratul de zapada masoara intre 20 si 80 de centimetri, iar instalatiile de transport pe cablu functioneaza toate in conditii normale.

Si in statiunea Busteni aproximativ 2.000 de turisti se afla pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde stratul de zapada masoara 30 - 40 de centimetri.

Administratorul domeniului schiabil Kalinderu, Ion Vasilescu, a declarat ca toate instalatiile de transport pe cablu care deservesc partia functioneaza, iar schiorii stau la rand pentru a folosi aceste instalatii.