Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de calatorie la nivel global, valabila pana la sfarsitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al retelei teroriste Al-Qaida, cetatenii americani fiind indemnati sa dea dovada de vigilenta in timpul deplasarilor externe.

Potrivit ziarului The New York Times, serviciile de spionaj americane au interceptat comunicatii intre lideri ai retelei Al-Qaida, scrie Mediafax.

Washingtonul precizeaza ca avertizarea de calatorie expira pe 31 august, recomandandu-le cetatenilor americani sa fie vigilenti in strainatate.

"Informatiile curente sugereaza ca reteaua Al-Qaida si organizatiile afiliate continua sa pregateasca atacuri teroriste, atat in Orientul Mijlociu, cat si in alte zone", precizeaza Departamentul de Stat.

Statele Unite au anuntat vineri inchiderea, duminica, a 25 de ambasade si consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor amenintari specifice.

Presedintele SUA, Barack Obama, a cerut luarea "tuturor masurilor necesare" pentru protejarea cetatenilor americani, conform unui oficial de la Casa Alba, citat de AFP. "Presedintele este tinut la curent in legatura cu potentialele amenintari care provin din Peninsula Arabia", a precizat oficialul american.

In consecinta, Londra a comunicat ca ambasada britanica din Yemen va fi inchisa duminica, din ratiuni de precautie. De asemenea, ambasada Germaniei din Yemen va fi inchisa duminica si luni.

Statele Unite au anuntat inchiderea, duminica, a ambasadelor sau consulatelor din Emiratele Arabe Unite, Algeria, Iordania, Irak, Egipt, Arabia Saudita, Djibouti, Bangladesh, Qatar, Afganistan, Sudan, Kuwait, Bahrain, Oman, Mauritania, Yemen si Libia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Un nou atentat la Kabul, in apropierea cartierului general al NATO